doosbestel Smart Games - Airport Traffic Control bij bol.com

Airport Traffic Control

Airport Traffic Control

doosbestel Smart Games - Airport Traffic Control bij bol.com

aantal spelers

spelers
1

speelduur

duur
5 - 15

leeftijd

leeftijd
8+

soort

type
legspel

prijsindicatie

prijs
€ 26,-

waardering van AnderSpel

waardering
negen

intro

De speler probeert de 6 puzzelstukken zo op de opdrachtkaart op het spelbord te leggen, dat alle vliegtuigen op de puzzelstukken op de juiste manier in het luchtruim vliegen.

materiaal

1 spelbord, 24 kaarten (met in totaal 48 opdrachten), 6 puzzelstukken, 1 antwoordenboekje

materiaalOpdrachtkaartOpdrachtkaart

begin

Het spelbord toont een rooster van 4×4 vierkante velden. De speler kiest een opdrachtkaart en plaatst deze op het spelbord. De opdrachtkaart toont (afhankelijk van de gekozen moeilijkheidsgraad) een luchtruim, een radar of een start- en landingsbaan.
De zes puzzelstukken worden naast het spelbord gelegd. Twee puzzelstukken zijn net zo groot als twee velden op het spelbord en vier puzzelstukken zijn net zo groot als drie velden. Elk puzzelstuk toont een vliegtuig in een bepaalde kleur en in een bepaalde richting.

verloop

De speler probeert de doorzichtige puzzelstukken zo op de opdrachtkaart te plaatsen, dat de vliegtuigen op de correcte plek terecht komen:

  • Starter: Bij de eenvoudige opdrachtkaarten staat precies afgebeeld waar de vliegtuigen zich moeten bevinden en in welke richting ze vliegen. Vaak is de kleur van één vliegtuig al bekend. Door de doorzichtige spelstukken heen, blijft de opdrachtkaart zichtbaar. De speler probeerdt de vliegtuigen op de puzzelstukken op de aangegeven posities te plaatsen.
  • Beginner: Bij de tweede serie opdrachtkaarten staat wel aangegeven waar de vliegtuigen precies zijn gepositioneerd, maar de speler moet zelf de richting van de vliegtuigen bepalen. De vliegtuigen moeten dus niet alleen op de juiste plek op de baan staan, maar mogen ook niet tegen elkaar in vliegen.
  • Expert: Bij de derde serie opdrachten is de route en de richting van de vliegtuigen bekend, maar de speler moet zelf uitzoeken waar de vliegtuigen zich precies bevinden.
  • Master: Bij de moeilijkste opdrachten is zowel de positie, als de richting waarin de vliegtuigen vliegen, onbekend. De speler ziet alleen de start- of landingsbaan waar de vliegtuigen op moeten worden geplaatst.

eind

Als aan de opdracht is voldaan, kan een volgende opdracht worden gekozen.

positief

  • De moeilijkheidsgraad van de opdrachten loopt langzaam op. Je kunt dus met eenvoudige opdrachten beginnen.
  • Al het spelmateriaal kan in het handige schuifje worden opgeborgen.
  • De opdrachten bevatten geen tekst, maar duidelijke symbolen, zodat ook kinderen die nog niet kunnen lezen, de opdrachten kunnen begrijpen.
  • Al weer een topspel in de geest van het inmiddels klassieke Rush Hour. Dat blijft toch superieur, met name door de fantastisch vormgegeven 3D-autootjes! Airport Traffic Control voelt toch wat abstracter aan.

waardering van andere sites

AnderSpel9 / 9
56789
vlaams spellenarchief4 / 4
234

gemiddeld10 / 10
23456789

[toelichting: Elke balk geeft de waardering van een site weer. AnderSpel bijvoorbeeld geeft dit spel een 9.Dat is de hoogste waardering die AnderSpel geeft. Hoe breder het blokje, hoe meer spellen ook een 9 hebben. Er zijn geen lege blokjes aan het eind van de balk, dus er zijn geen spellen die een hogere waardering hebben!]

feitjes

verwijzingen

Smart Products