doos

Bingo Bears Game

Bingo Bears Game

doos

aantal spelers

spelers
2 - 4

speelduur

duur
10 - 20

leeftijd

leeftijd
3+

soort

type
legspel

prijsindicatie

prijs
€ 21,-

waardering van AnderSpel

waardering
zes

intro

Om de beurt draaien de spelers aan de draaischijf. De aangewezen beer mag op het legvel worden geplaatst. De speler die het eerst drie beren op een rij heeft verzameld, wint het spel.

materiaal

1 draaischijf, 36 beren van hard plastic (4 × 3 verschillende maten in 4 kleuren), 32 berenkaartjes en voor elke speler een legvel.

materiaalkaart01kaart02

begin

Elke speler ontvangt een legvel. Elk legvel toont een rooster van 3 × 3 vakjes met plaats voor 8 berentegels. Het middelste vakje blijft leeg. Om de beurt kiezen de spelers een berentegel en leggen deze op hun legvel.
De plastic beren worden op voorraad gelegd. In de loop van het spel worden de beren op het overeenkomstige plaatje op de legvellen geplaatst.

verloop

fotospelsituatie

Het spel wordt gespeeld in de richting van de klok.
In zijn beurt draait de speler aan de draaischijf. De punt van de pijl wijst naar een beer in een bepaalde maat en in een bepaalde kleur. Bijvoorbeeld de gele mamabeer. De spelers die de aangewezen beer op een tegel op hun legvel hebben staan, nemen de overenkomstige plastic beer uit de voorraad en plaatsen deze op hun legvel. Per beurt mag één beer worden geplaatst. Als de speler de gevraagde beer niet op zijn legvel heeft staan, mag hij een beer naar keuze op het middelste vakje van zijn legvel plaatsen. Nu gaat de beurt naar de volgende speler.

eind

De speler die het eerste drie beren op een rij heeft staan, is de winnaar van het spel.

positief

 • De spelregels van Bingo Bears zijn simpel. Je kunt direct met spelen beginnen.
 • Je kunt het spel ook alleen spelen, dan heeft het meer weg van een eenvoudige puzzel.
 • Spelenderwijs leren de kinderen vergelijken, tellen en groeperen.

negatief

 • De onderdelen van karton zijn van wat mindere kwaliteit. Vooral de berentegels zullen snel sporen van gebruik gaan vertonen.
 • Iedereen speelt voor zich, er is helemaal geen interactie.
 • Door de grote geluksfactor biedt het spel voor wat oudere kinderen al snel te weinig uitdaging.

varianten

Zowel de draaischijf als de berentegels zijn aan twee kanten bedrukt. Met de ene kant kan het spel worden gespeeld met de kleuren en de verschillende maten. Met de andere kant kan cijferbingo worden gespeeld.

algemeen

Bingo is verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen, zodat je prima kan aansluiten bij de interesse en belevingswereld van de spelers. Zo heeft Zwijssen een 'Maan Roos Vis'-variant op de markt gebracht, voor de beginnende lezertjes.

minibingomaanroosvis

feitjes

 • jaar van uitgave
  1995
 • uitgever
  Learning Resources

verwijzingen

Speelgoed om te ontdekken
Learning Resources