intro
De spelers kruipen in de huid van rivaliserende troonopvolgers van Blue Moon City, die strijden om de gunst van het volk. Ze proberen door het handig inzetten van karakters en hulptroepen de drie elementaire draken voor zich te winnen, om zo het gebroken Heilige Kristal weer tot één geheel samen te smelten.
materiaal
1 spelbord, drie draken en voor elke speler: 1 overzichtskaart, 1 leider en 30 volkerenkaarten (Hoax of Vulca)
begin
Het spelbord en de drie draken worden tussen de spelers ingelegd. De ene speler speelt met het volk Vulca, de andere speler voert de Hoax aan. De leiders van beide volken worden open neergelegd. Elke speler schudt zijn volkendeck en legt deze als gedekte trekstapel neer. De spelers nemen zes kaarten op hand.
De volkerenkaarten zijn onderverdeeld in karakter-, booster-, support- en leiderschapskaarten. De karakters worden ingezet in een gevecht. Elk gevecht wordt gehouden in één van twee elementen, aarde of vuur. Op de karakterkaart staat aangegeven hoe sterk het karakter in beide elementen is. Sommige karakters hebben een speciale kracht, die de normale regels aanvullen of veranderen. De support- en boosterkaarten kunnen het karakter ondersteunen met extra sterkte in één van beide elementen of met een speciale kracht. Ook de leiderschapskaarten brengen extra krachten in het spel.
verloop

Het spel verloopt over verschillende gevechten. De startspeler van een gevecht bepaalt in welk element (aarde of vuur) wordt gevochten. In een gevecht zijn de spelers om en om aan de beurt tot een speler zich terugtrekt.
In zijn beurt mag de speler eerst een leiderschapskaart spelen. Vervolgens moet de speler een karakterkaart neerleggen, eventueel aangevuld met een boosterkaart of een supportkaart. De speler maakt nu de sterkte van zijn aanval bekend. Zijn medespeler moet proberen met een karakter en een eventuele booster- of supportkaart deze sterkte te evenaren of te overtreffen. Dit vormt dan weer de uitdaging voor zijn medespeler. Eerder gespeelde karakter- en eventuele boosterkaarten worden aan het begin van een nieuwe beurt inactief en tellen niet meer mee. Een supportkaart blijft echter gedurende het hele gevecht actief.
Het gevecht gaat net zo lang door tot een speler zich terugtrekt. Zijn medespeler komt als winnaar uit de strijd en mag een draak naar zich toetrekken. Heeft de winnaar in dit gevecht zes of meer kaarten uitgespeeld, dan mag hij zelfs twee draken naar zich toetrekken. Staan alle draken nog in het midden, dan krijgt hij een draak aan zijn zijde; heeft zijn medespeler nog één of meer draken, dan gaan deze eerst terug naar het midden. De verliezer van een gevecht is de startspeler in het volgende gevecht. Hij mag bepalen in welk element (aarde of vuur) wordt gevochten.
eind
Het spel eindigt als een speler alle drie de draken voor zich heeft staan en een draak naar zich toe mag trekken of als een speler geen kaarten meer op handen heeft. De speler die één of meer draken voor zich heeft staan, wint het spel.
Als de spelers hebben afgesproken verschillende partijen achter elkaar te spelen, dan ontvangt de winnaar één punt meer als hij draken heeft. Dit wordt genoteerd en de spelers wisselen van deck. De verliezer van de partij is de startspeler in de volgende partij.
waardering van andere sites
[toelichting: Elke balk geeft de waardering van een site weer. AnderSpel bijvoorbeeld geeft dit spel een 8.In het laatste gekleurde blokje staat dan ook 8. Hoe breder het blokje, hoe meer spellen een 8 hebben. De lege blokjes aan het eind van de balk geven de hoeveelheid spellen aan die een hogere waardering kregen.]
algemeen
In 2006 heeft Kosmos het zelfstandig te spelen bordspel Blue Moon City op de markt gebracht, waarmee de fantasiewereld van Blue Moon ook met vier spelers kan worden beleefd.