doosbestel Het Grote Spel Culinaire bij bol.com

Het grote Spel - Culinair

Het grote Spel - Culinair

doosbestel Het Grote Spel Culinaire bij bol.com

aantal spelers

spelers
2 - 4

speelduur

duur
30 - 45

leeftijd

leeftijd
8+

soort

type
bordspel

prijsindicatie

prijs
16,-

waardering van AnderSpel

waardering
zes

intro

De spelers proberen zoveel mogelijk vragen in 6 verschillende categorieën goed te beantwoorden.

materiaal

1 spelbord, 1 dobbelsteen, 1 pion, vragenkaarten, 1 zilverkoksmuts en voor elke speler: 1 menukaart en 6 goed/fout-fiches

vragenkaartmenukaartfiches

begin

Elke speler ontvangt een menukaart en zes goed/fout-fiches. De fiches tonen aan de ene zijde een rood kruis (fout) en aan de andere zijde een groene krul (goed). De menukaart toont de zes categorieën: dranken, gerechten, ingrediënten, gewoonten, recepten en allerlei. Deze categorieën vind je ook terug op het spelbord. De pion wordt op het vak 'allerlei' geplaatst.

verloop

fotospelsituatie

In zijn beurt gooit de speler met de dobbelsteen. De pion wordt net zoveel vakjes verplaatst als het aantal ogen op de dobbelsteen aangeeft. De speler mag zelf bepalen of de pion linksom of rechtsom wordt verplaatst. De speler rechts van hem stelt de vraag in de aangegeven categorie. Als het antwoord goed is, plaatst de speler een goed-fiche bij deze categorie op zijn menukaart. Als hier al een goed-fiche lag, mag de speler een goed-fiche van deze categorie bij een medespeler naar keuze omdraaien in een fout-fiche. Als het antwoord fout is, plaatst de speler een fout-fiche. De beurt gaat naar de volgende speler.

eind

Zodra een speler bij elke categorie een fiche heeft liggen, eindigt het spel. De speler met de meeste goed-fiches is de winnaar van het spel.

positief

  • Dit spel is verkrijgbaar in allerlei verschillende uitvoeringen. Voor alle denkbare thema's is wel een spel beschikbaar. En ook de schappelijke prijs maakt het een prima kadootje!
  • De spelregels zijn snel doorgenomen. Je kunt direct met spelen beginnen.

negatief

  • Na een paar keer spelen ben je al door alle vragen heen.
  • De zilveren koksmuts-kaart is natuurlijk overbodig: zodra een speler deze ontvangt, is het spel al ten einde.

algemeen

Dit spel is verkrijgbaar in allerlei verschillende uitvoeringen. Voor alle denkbare thema's is wel een spel beschikbaar.

Het grote Liefdesspelbestel Het grote liefdesspel (toys) bij bol.comHet grote Etiquettespelbestel Etiquettespel (toys) bij bol.comHet grote Film & Muziekspelbestel Het grote Film & Muziek spel (toys) bij bol.comHet grote Wereldreisspelbestel Het Grote Wereldreisspel (toys) bij bol.comHet Grote Sprookjes & Legenden spelHet Grote BabyspelHet Grote Kerstspelbestel Kerstspel (toys) bij bol.com

feitjes

verwijzingen

Speel de Culinaire Quiz
Identity Games