doosbestel Dierenmemo Met Geluiden BS bij bol.com

Dierenmemo met geluiden

Dierenmemo met geluiden

doosbestel Dierenmemo Met Geluiden BS bij bol.com

aantal spelers

spelers
2 - 4

speelduur

duur
15 - 30

leeftijd

leeftijd
4+

soort

type
legspel

prijsindicatie

prijs
10,-

waardering van AnderSpel

waardering
zeven

intro

De spelers luisteren goed naar het dierengeluid en proberen het bijbehorende kaartje om te draaien.

materiaal

24 kaartjes, veel fiches, 1 koker (waar het spelmateriaal inpast) voorzien van een deksel met geluiden, inclusief batterijen

begin

De 24 kaartjes worden geschud en gedekt neergelegd.

verloop

fotospelsituatie

Dierenmemo wordt gespeeld in de richting van de klok. In zijn beurt drukt de speler op de elektronische drukknop en luistert goed welk dierengeluid hij hoort. Vervolgens draait de speler een kaartje naar keuze open. Alleen als de afbeelding op het kaartje past bij het dierengeluid, ontvangt de speler een fiche. Het openliggende kaartje wordt weer gedekt teruggelegd. Nu gaat de beurt naar de volgende speler.

eind

Het spel eindigt als alle fiches op zijn. De speler met de meeste fiches is de winnaar van het spel.

positief

  • De regels zijn eenvoudig, dus iedereen kan direct meespelen.
  • Je kunt de spelduur aanpassen door met meer of minder fiches te spelen.
  • De 24 geluiden zijn goed herkenbaar, en na een tijdje weet je welk dier bij welk geluid hoort. In het begin is het nogal lastig te weten welk geluid een sprinkhaan maakt of een walvis!
  • Ook als je niet aan de beurt bent, moet je goed opletten welk kaartje wordt gedraaid.
  • Kortom, een leuke variant op het klassieke Memory voor een leuke prijs.

negatief

  • De achterkant van de kaartjes toont het (niet symmetrische) logo van de uitgever. Hierdoor ben je even bezig om alle kaartjes netjes in een rooster neer te leggen. Het duurt een tijdje voordat je met spelen kunt beginnen.
  • Je moet goed luisteren welk diergeluid je hoort. Het is namelijk niet mogelijk een geluid te herhalen.
  • De dierengeluiden klinken in een willekeurige volgorde. Heb je geluk dan hoor je het geluid van een dier waarvan je weet waar het kaartje ligt. Het kan voorkomen dat het hele spel niet ontdekt is waar de dolfijn zich bevindt. Pech als jij steeds het geluid van een dolfijn hoort!

varianten

Een speler drukt op de elektronische drukknop. De eerste speler die het juiste kaartje met het bijbehorende dier aanwijst, ontvangt een fiche.

algemeen

Dierenmemo met geluiden is een variant op het klassieke Memory van Ravensburger, maar soortgelijke geheugenspellen zijn onder diverse namen door andere uitgevers uitgebracht. De moeilijkheidsgraad van het spel, en daarmee de geschikte leeftijd voor de spelers, hangt af van het totale aantal kaartjes en de afbeeldingen op de kaartjes.
Dierenmemo met geluiden is onder andere te koop bij: Wehkamp.

Disney Memory - Ravensburgerbestel Disney Memory (toys) bij bol.comDora Memo - University Gamesbestel Dora Memo (toys) bij bol.comHet verkeer en ik - Jumbobestel Het verkeer en ik (toys) bij bol.comHopla 2 Memo - Identity Gamesbestel Hopla 2 Memo (toys) bij bol.com

feitjes

weetjes

08-06-2006 itemDierenmemo met geluiden is genomineerd voor de Speelgoed van het Jaar-verkiezing 2006 in de categorie 4 - 6 jaar.

verwijzingen

Van der Meulen BV