doosbestel Domino Dubbel 6 Blik bij bol.com

Domino

Domino

doosbestel Domino Dubbel 6 Blik bij bol.com

aantal spelers

spelers
2 - 6

speelduur

duur
10 - 15

leeftijd

leeftijd
3+

soort

type
legspel

prijsindicatie

prijs
6,-

waardering van AnderSpel

waardering
zeven

intro

De speler die het eerst al zijn kaarten passend heeft aangelegd, wint het spel.

materiaal

Een aantal kaartjes met per kaartje twee afbeeldingen

kaart01kaart02kaart03kaart04

begin

Elk kaartje toont twee afbeeldingen. In de loop van het spel vormen de kaartjes een lange slinger.
De kaartjes worden gedekt neergelegd en geschud. Elke speler ontvangt een gelijk aantal kaartjes, die hij open op een rijtje voor zich legt. De overgebleven kaartjes worden gedekt als voorraad neergelegd. Eén kaart van de voorraad wordt open neergelegd. Dit is de startopstelling.

verloop

fotospelsituatie

Domino wordt gespeeld in de richting van de klok. In zijn beurt moet de speler één van zijn kaartjes passend aanleggen, aan één van de beide uiteinden van de slinger kaarten op het speelveld. Als de speler geen van zijn kaarten kan aanleggen, trekt hij een kaart van de voorraad. Als deze kaart passend kan worden aangelegd, dan mag de speler deze aanleggen. Als deze kaart ook niet kan worden aangelegd, dan legt de speler deze kaart bij zijn eigen rijtje kaarten neer. De beurt gaat nu naar de volgende speler.

eind

Het spel eindigt zodra een speler al zijn kaarten heeft aangelegd. Hij is de winnaar van het spel.

positief

  • De spelregels van Domino zijn simpel. Je kunt direct met spelen beginnen.
  • Spelenderwijs leren de kinderen plaatjes benoemen en tellen. Domino is verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen, zodat je prima kan aansluiten bij de interesse en belevingswereld van de spelers. Deze eenvoudige variant is al geschikt voor kinderen vanaf 2 à 3 jaar.

negatief

  • Iedereen speelt voor zich, er is helemaal geen interactie.
  • Door de grote geluksfactor biedt het spel voor wat oudere kinderen al snel te weinig uitdaging.

waardering van andere sites

spieletest8 / 10
45678910
AnderSpel7 / 9
5678
vlaams spellenarchief2 / 4
234
speelduivel1 / 5
1234

gemiddeld4 / 10
23456789

[toelichting: Elke balk geeft de waardering van een site weer. AnderSpel bijvoorbeeld geeft dit spel een 7.In het laatste gekleurde blokje staat dan ook 7. Hoe breder het blokje, hoe meer spellen een 7 hebben. De lege blokjes aan het eind van de balk geven de hoeveelheid spellen aan die een hogere waardering kregen.]

algemeen

Domino is verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen, zodat je prima kan aansluiten bij de interesse en belevingswereld van de spelers.

Domino, Kinderen van de wereldbestel Domino, Kinderen van de wereld (toys) bij bol.comDora Dominobestel Dora Domino (toys) bij bol.comDisney Classic Dominobestel Disney Classic Domino (toys) bij bol.comBob de Bouwer Dominobestel Bob de Bouwer Domino (toys) bij bol.comDomino - University Gamesbestel Domino (toys) bij bol.comMijn eerste domino - Clown Games

feitjes

verwijzingen

zoek Domino op eBay.nl
Ravensburger
Jumbo
University Games
www.spellink.nl