doosbestel Dora Kaartspel bij bol.com

Dora Kaartspel

Dora Kaartspel

doosbestel Dora Kaartspel bij bol.com

aantal spelers

spelers
2 - 6

speelduur

duur
5 - 10

leeftijd

leeftijd
4+

soort

type
kaartspel

prijsindicatie

prijs
10,-

waardering van AnderSpel

waardering
zes

intro

De spelers gaan op avontuur met Dora en proberen als eerste de voorwerpen afgebeeld op hun rugzakkaart te verzamelen.

materiaal

40 voorwerpkaarten, 10 Dorakaarten en voor elke speler: 1 rugzakkaart

rugzakkaart01kaart02dorakaartachterkant

begin

Elke speler ontvangt een rugzakkaart en legt deze open voor zich neer. Op deze kaart staan vier voorwerpen afgebeeld.
De voorwerpkaarten worden samen met de Dorakaarten geschud en als gedekte trekstapel neergelegd. Elke speler ontvangt vier kaarten en legt deze open onder zijn rugzakkaart.

verloop

fotospelsituatie

Het spel wordt gespeeld in de richting van de klok. In zijn beurt neemt de speler een kaart van de stapel of hij neemt de bovenste kaart van de aflegstapel. Als het voorwerp op de kaart in zijn rugzak voorkomt, legt hij deze open naast zijn rugzak neer. Als hij de getrokken kaart reeds in zijn rugzak heeft of als dat voorwerp niet in zijn rugzak voorkomt, mag de speler kiezen:

 1. Hij legt de kaart op de aflegstapel.
 2. Hij ruilt de kaart met één van zijn vier openliggende kaarten, die nog wel in zijn rugzak passen.
Nu gaat de beurt naar de volgende speler.

eind

De speler die als eerste één Dorakaart en de vier voorwerpen van zijn rugzakkaart naast zijn rugzak heeft verzameld, is de winnaar van het spel.

positief

 • De regels zijn simpel en snel uitgelegd. Je kunt direct met spelen beginnen.
 • Het Dora Kaartspel is echt een spel voor de allerkleinsten. De kaarten zijn van een groot formaat en de afbeeldingen zijn duidelijk herkenbaar. Tijdens het spel hebben de spelers nooit meer dan één kaart in hun hand, wat voor de allerkleinsten prettig is.
 • Doordat alle gespeelde kaarten open liggen, kunnen de spelers elkaar helpen. Spelenderwijs leren de kinderen plaatjes benoemen en herkennen.
 • Dora is momenteel dagelijks te zien op Nickelodeon. Ook daar beleeft zij allerlei avonturen, waarbij de kijkers worden uitgedaagd Dora mee te helpen met het oplossen van de problemen die zij onderweg tegenkomt.

negatief

 • De spelers hebben zelf weinig invloed op het spelverloop. Je bent afhankelijk van de kaarten die je ontvangt.
 • Er is weinig spelersinteractie. Door de grote geluksfactor biedt het spel voor wat oudere kinderen al snel te weinig uitdaging.

algemeen

 • Het thema van het spel is gebaseerd op de TV-cartoonserie 'Dora the Explorer', die dagelijks bij Nickelodeon wordt uitgezonden.
 • Naast het spel zijn ook verschillende boeken en een educatieve CD-rom van Dora op de markt gebracht. Ook daar beleeft Dora allerlei avonturen, waarbij de kinderen worden uitgedaagd mee te denken hoe Dora de problemen die ze onderweg tegenkomt kan oplossen.
 • In 2004 heeft University Games ook een bordspel van Dora op de markt gebracht: Dora's Avontuur.

Dora's Avontuur - University Gamesbestel Dora's Avonturenspel (toys) bij bol.comDora / Leer Engels met Dora !bestel Dora / Leer Engels met Dora ! (books-nl) bij bol.comDora The Explorer, Adventure 3 Packbestel Dora The Explorer, Adventrue 3 Pack (computer) bij bol.com

feitjes

verwijzingen

Dora's avonturen op Nickelodeon
University Games
www.spellink.nl