doos

Drachentöter

Drachentöter

doos

aantal spelers

spelers
2 - 3

speelduur

duur
20 - 30

leeftijd

leeftijd
10+

soort

type
bordspel

prijsindicatie

prijs
€ 28,-

waardering van AnderSpel

waardering
zes

intro

De spelers proberen door handig dobbelen zoveel mogelijk keren de hoogste som te verkrijgen. Maar let op: in elke ronde mag maar één maal met elke dobbelsteen worden gegooid!

materiaal

1 spelbord, 1 drakentand, 6 verschillende dobbelstenen en voor elke speler een aantal stenen in zijn spelerskleur

Drakentand als gespDobbelstenen

begin

Het bord toont een draak. Het lijf van de draak is het loopspoor, bestaande uit verschillende velden. In het midden van het spelbord staat een diagram, met drie hoekpunten. Elke speler ontvangt twee stenen in zijn spelerskleur: de ene steen komt op een hoekpunt van het diagram te liggen, de andere steen wordt op het startveld op het loopspoor geplaatst. Het diagram dient om aan te geven welke dobbelstenen nog voor welke speler(s) ter beschikking staan.
De zes dobbelstenen worden in het midden van het diagram geplaatst. Elke dobbelsteen heeft een verschillend aantal zijden. Zo is er één dobbelsteen met 20 zijden (D20), maar ook één 'gewone' dobbelsteen met 6 zijden (D6).

verloop

fotospelsituatie

Het spel wordt gespeeld over verschillende ronden. Elke ronde is één speler de draak en ontvangt als teken de drakentand. De overige spelers zijn de drakendoders, die de draak proberen te verslaan.
De draak kiest een dobbelsteen en gooit. Hij verzet zijn steen op het loopspoor net zoveel velden als de dobbelsteen aangeeft. Om de beurt volgen de drakendoders. Ook zij gooien elk een dobbelsteen naar keuze en verzetten hun steen op het loopspoor. Staat een steen nu minder ver dan de steen van de draak, dan is de drakendoder 'af' en speelt deze ronde niet meer mee.
Nu gaat de beurt weer naar de draak. Elke speler mag in deze ronde elke dobbelsteen maar één maal gebruiken, maar elke speler kan zijn eigen volgorde kiezen.
Staat de draak aan het eind van de ronde vooraan op het loopspoor, dan heeft hij deze ronde gewonnen. Anders wint de drakendoder die het verst vooraan staat. De drakentand wordt doorgegeven en de volgende ronde begint.

eind

Het spel eindigt als elke speler één maal de draak is geweest. De speler met de meeste punten is de winnaar van het spel.

positief

  • Het spelmateriaal is erg origineel. Het spelbord lijkt een soort leer. Het kan worden opgerold tot een 'enveloppe' en met de drakentand worden dichtgegespt.
  • Het diagram is heel handig om bij te houden welke dobbelstenen de speler(s) nog ter beschikking staan. Het is altijd leuk als een speler met D20 slechts '2' gooit, maar minder leuk als je dit zelf overkomt!

negatief

  • De geluksfactor is groot. Gooi je met de D20 een laag aantal ogen, dan wordt het wel heel moeilijk om vooraan te blijven.
  • Elke ronde verloopt hetzelfde als de vorige: met een dobbelsteen naar keuze gooien en je steen verzetten. Dat wordt op den duur wel een beetje saai. Nog minder leuk is het als je er al vroeg in de ronde uitligt.
  • Liefhebbers van dobbelspelletjes zal dit spel prima bevallen. Heb je liever wat meer invloed op het spelverloop, dan kan je beter een ander spel pakken.

feitjes

  • jaar van uitgave
    2005
  • ontwerper
    Michael Nietzer
  • vormgeving
  • uitgever
    Gameheads

weetjes

18-10-2007 itemGameheads presenteert een nieuwe oplage van Drachentöter op Spiel 2007 in Essen.
13-10-2005 itemGameheads presenteert Drachentöter op Spiel 2005 in Essen.

verwijzingen

Gameheads