doosbestel Smart Games Prince & Dragon - GoGetter bij bol.com

Go Getter Prince & Dragon

Go Getter Prince & Dragon

doosbestel Smart Games Prince & Dragon - GoGetter bij bol.com

aantal spelers

spelers
1

speelduur

duur
5 - 15

leeftijd

leeftijd
5+

soort

type
legspel

prijsindicatie

prijs
€ 27,-

waardering van AnderSpel

waardering
acht

intro

De speler probeert de negen puzzelstukken zo op het spelbord te plaatsen, dat de juiste route wordt neergelegd. Maar pas op: er mag juist geen weg lopen tussen de figuren waar een 'X' tussen staat!

materiaal

1 spelboekje met 12 opdrachten, 9 puzzelstukjes, 1 spelbord

spelstuk01spelstuk02spelstuk03

begin

De speler kiest een opdracht uit het opdrachtboekje. Het speelveld bestaat uit een rooster van 3×3 velden. Aan de rand van het speelveld staan verschillende figuren afgebeeld: een prinses, een kasteel, een schat enz. De 9 puzzelstukjes tonen één of meer wegstukjes.

verloop

fotospelsituatie

De speler probeert de 9 puzzelstukjes zo op het speelveld te plaatsen, dat aan de opdracht wordt voldaan:
Er moet een weg lopen tussen de afgebeelde figuren waartussen een pijl staat, en er moet juist geen weg lopen tussen figuren waar een rode 'X' tussen staat.

eind

Als aan de opdracht is voldaan, kan een volgende opdracht worden gekozen.

positief

  • De moeilijkheidsgraad van de opdrachten loopt langzaam op. Je kunt dus met eenvoudige opdrachten beginnen.
  • Eén van de mogelijke oplossingen staat op de achterkant van de opdracht, voor het geval dat je er echt niet uitkomt!
  • Het spelbord is zo gemaakt, dat de puzzelstukjes makkelijk kunnen worden opgepakt om op een andere plek te worden neergelegd. Het opdrachtenboekje kan in het handige schuifje worden opgeborgen.
  • De opdrachten bevatten geen tekst, maar duidelijke symbolen, zodat ook kinderen die nog niet kunnen lezen, de opdrachten kunnen begrijpen.

negatief

  • In de spelregels staat niet vermeld, of je een weg mag laten 'doodlopen', dus of je een stukje met een weg mag plaatsen tegen een rand zonder weg. De oplossingen op de achterkant van de opdrachten geven echter aan dat het wel is toegestaan, hoewel er soms oplossingen mogelijk zijn zonder doodlopende wegen.
  • Het zou leuk zijn geweest als in het opdrachtenboekje ruimte zou zijn vrijgehouden om eigen oplossingen en ook eigen opdrachten in te vullen.

waardering van andere sites

spellenhoek5 / 5
345
AnderSpel8 / 9
5678
speelduivel3 / 5
1234
vlaams spellenarchief3 / 4
234

gemiddeld7 / 10
23456789

[toelichting: Elke balk geeft de waardering van een site weer. AnderSpel bijvoorbeeld geeft dit spel een 8.In het laatste gekleurde blokje staat dan ook 8. Hoe breder het blokje, hoe meer spellen een 8 hebben. De lege blokjes aan het eind van de balk geven de hoeveelheid spellen aan die een hogere waardering kregen.]

algemeen

Op dit moment is Go Getter te verkrijgen met de volgende thema's: Prince & Dragon, Cat & Mouse, Land & Water en Mummy Mystery.
De spelregels zijn in het Engels, Frans, Duits en Nederlands.

Go Getter - Cat & Mousebestel GoGetter Cat & Mouse (toys) bij bol.comGo Getter - Land & Waterbestel GoGetter Land & Water (toys) bij bol.comGo Getter - Mummy Mysterybestel GoGetter The Mummy's Mystery (toys) bij bol.com

feitjes

verwijzingen

Smart Products
www.spellink.nl