doosbestel Regenwormen bij bol.com

Regenwormen

Regenwormen

doosbestel Regenwormen bij bol.com

aantal spelers

spelers
2 - 7

speelduur

duur
20 - 30

leeftijd

leeftijd
8+

soort

type
legspel

prijsindicatie

prijs
11,-

waardering van AnderSpel

waardering
acht

intro

De spelers kruipen in de huid van vogels die te gast zijn in een wormenrestaurant en dobbelen om de grootste portie wormen. Neem je teveel risico, dan sta je met lege handen!

materiaal

16 stenen (genummerd van 21 tot 36) en 8 speciale dobbelstenen

steen01steen02steen03

begin

De 16 stenen, genummerd van 21 tot 36, worden open op volgorde in een rij gelegd. Dit is de grill. Elke steen toont een aantal wormen (1 tot 4). Hoe hoger het getal, des te meer wormen er op afgebeeld staan.
Op de acht dobbelstenen is de '6' vervangen door een worm. Deze telt voor vijf ogen.

verloop

fotospelsituatie

'Regenwormen' wordt gespeeld in de richting van de klok. In zijn beurt gooit de speler één of meer keren met de dobbelstenen. Zijn eerste worp is met acht dobbelstenen. Na elke worp moet hij kiezen welke waarde hij apart wil leggen en legt alle dobbelstenen met die waarde terzijde. Dit mag echter geen waarde zijn die hij reeds terzijde heeft gelegd.
Is de totale waarde op zijn terzijde gelegde dobbelstenen gelijk aan of hoger dan de waarde van een steen op de grill (of de bovenste steen van een medespeler) dan mag hij ervoor kiezen om te stoppen. Zijn dobbelstenenset moet wel ten minste één worm bevatten. Hij neemt de steen van gelijke of lagere waarde en legt deze open voor zich neer. Elke volgende gewonnen steen wordt hier bovenop geplaatst. Deze bovenste steen kan door een medespeler worden afgenomen, als deze even hoog of hoger gooit als de afgebeelde waarde.
Bevat een worp alleen waarden die de speler reeds terzijde heeft gelegd, dan is hij 'af'. Hij is ook af als zijn set aan het eind van zijn beurt geen enkele worm bevat of als de totale waarde niet hoog genoeg is om een steen te kunnen pakken. Hij moet zijn bovenste steen inleveren door deze weer op de grill te plaatsen en draait de steen op de grill met de hoogste waarde om. Deze steen kan niet meer worden gewonnen. Nu gaat de beurt naar de volgende speler.

eind

Het spel eindigt zodra de grill geen open stenen meer bevat. De spelers tellen het aantal wormen op hun gewonnen stenen. De speler met het hoogste aantal is de winnaar van het spel.

positief

  • Regenwormen is een snel en vrolijk dobbelspel met de herkenbare, grappige afbeeldingen van Doris Matthäus. De vogels op de voorkant van de doos lijken weggelopen uit het spel Jakkiebak! Kippenkak! of Graantje de Voorste.
  • Het geluk speelt natuurlijk een grote rol in dit spel. Maar zodra de totale som van zijn set hoger of gelijk is aan een steen op de grill, kan de speler zelf bepalen of hij wil doorgaan of stoppen. Heeft hij nog geen stenen voor zich liggen, dan kan hij wel een gokje wagen. Heeft hij daarentegen een steen met hoge waarde voor zich liggen, dan zal hij minder bereid zijn risico te nemen.
  • Altijd spannend wat de volgende worp je brengt. Leg je die drie vijven apart of toch maar liever veilig die ene worm?
  • Niets is leuker dan een steen met hoge waarde van je medespeler af te pakken.

negatief

  • De geluksfactor wordt bepaald door de worp met de dobbelstenen. Zeker als er meer spelers meedoen, kan een spel iets te lang duren. Er zijn nu eenmaal meer stenen die bovenop liggen en gepakt kunnen worden.
  • Liefhebbers van dobbelspelletjes zal dit spel prima bevallen. Heb je liever wat meer invloed op het spelverloop, dan kan je beter een ander spel pakken.

waardering van andere sites

AnderSpel8 / 9
56789
spielephase5 / 6
3456
goodgameguide8 / 9
56789
hall9000 (bezoekers)5 / 6
345
jeux 2 rody4 / 5
345
hall90004½ / 6
345
boardgamegeek6½ / 8
67
truus en truus7½ / 9½
6789
vlaams spellenarchief3 / 4
234
kulkmanns gamebox7 / 10
456789
spellengek (dagmar)3 / 5
2345
spellenhoek4 / 6
3456
spellengek (Peter Hein)3 / 5
2345
spieletest7 / 10
5678910
spellenclub137½ / 10
789

gemiddeld6 / 10
23456789

[toelichting: Elke balk geeft de waardering van een site weer. AnderSpel bijvoorbeeld geeft dit spel een 8.In het laatste gekleurde blokje staat dan ook 8. Hoe breder het blokje, hoe meer spellen een 8 hebben. De lege blokjes aan het eind van de balk geven de hoeveelheid spellen aan die een hogere waardering kregen.]

algemeen

999Games heeft het spel Heckmeck am Bratwurmeck in het najaar van 2006 in Nederland op de markt gebracht onder de naam Regenwormen.

Regenwormen - 999Gamesbestel Regenwormen (toys) bij bol.com

feitjes

weetjes

10-02-2005 itemZoch zum Spielen presenteert Heckmeck am Bratwurmeck op Spielwarenmesse 2005 in Nürnberg.

verwijzingen

Zoch zum Spielen
999Games
Rio Grande Games
www.spellink.nl