doosbestel Hide & Seek

Hide & Seek Safari

Hide & Seek Safari

doosbestel Hide & Seek

aantal spelers

spelers
1

speelduur

duur
5 - 15

leeftijd

leeftijd
7+

soort

type
legspel

prijsindicatie

prijs
20,-

waardering van AnderSpel

waardering
acht

intro

De speler probeert de 4 puzzelstukken zo op het spelbord te leggen, dat alle dieren verborgen blijven, behalve die dieren die op de opdrachtkaart staan.

materiaal

1 spelboekje met 48 opdrachten, 4 puzzelstukken, 1 spelbord

spelstuk01spelstuk02

begin

De vier puzzelstukken worden naast het spelbord gelegd. De puzzelstukken zijn verschillend van vorm. Het spelbord toont vier vlakken. Elk vlak stelt een stuk oerwoud voor. Op het spelbord zijn 27 dieren afgebeeld: olifanten, zebra's, leeuwen, neushoorns en reeën.
De speler kiest een opdracht uit het opdrachtboekje en telt het aantal afbeeldingen van elke soort. Bijvoorbeeld: vier reeën, een leeuw en een olifant.

verloop

fotospelsituatie

Op elk vlak van het spelbord moet een puzzelstuk worden gelegd, zodat alleen die dieren zichtbaar blijven, die op de opdrachtkaart staan. Alle andere dieren moeten door de puzzelstukken worden bedekt.

eind

Als aan de opdracht is voldaan, kan een volgende opdracht worden gekozen.

positief

  • De moeilijkheidsgraad van de opdrachten loopt langzaam op. Je kunt dus met eenvoudige opdrachten beginnen.
  • De juiste oplossing staat op de achterkant van de opdracht, voor het geval dat je er echt niet uitkomt!
  • Het opdrachtboekje kan in het handige schuifje worden opgeborgen.
  • De opdrachten bevatten geen tekst, maar duidelijke symbolen, zodat ook kinderen die nog niet kunnen lezen, de opdrachten kunnen begrijpen.

waardering van andere sites

AnderSpel8 / 9
5678
vlaams spellenarchief3 / 4
234
spieletest6 / 10
45678910

gemiddeld5 / 10
23456789

[toelichting: Elke balk geeft de waardering van een site weer. AnderSpel bijvoorbeeld geeft dit spel een 8.In het laatste gekleurde blokje staat dan ook 8. Hoe breder het blokje, hoe meer spellen een 8 hebben. De lege blokjes aan het eind van de balk geven de hoeveelheid spellen aan die een hogere waardering kregen.]

algemeen

Op dit moment is Hide & Seek te verkrijgen met de volgende thema's: Hide & Seek Safari en Hide & Seek Pirates. Bij Hide & Seek Pirates zijn zowel de puzzelstukken als de opdrachten eenvoudiger. Daarmee is deze versie geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Hide & Seek Pirates

feitjes

weetjes

08-06-2006 itemHide & Seek Safari is genomineerd voor de Speelgoed van het Jaar-verkiezing 2006 in de categorie 6 - 8 jaar.

verwijzingen

Smart Products