doosbestel Ik Hou van Holland Verjaardagsspel - Gezelschapsspel bij bol.com

Ik Hou Van Holland Het Verjaardagsspel

Ik Hou Van Holland Het Verjaardagsspel

doosbestel Ik Hou van Holland Verjaardagsspel - Gezelschapsspel bij bol.com

aantal spelers

spelers
3 - 9

speelduur

duur
8 - 12

leeftijd

leeftijd
8+

soort

type
kaartspel

prijsindicatie

prijs
11,-

waardering van AnderSpel

waardering
zeven

intro

Als je een vraag goed beantwoord hebt, geef je de doos door. Zorg dat je niet de doos in handen hebt, als de tulp uit de doos schiet.

materiaal

Het verjaardagskado met timer, 110 vragenkaarten, 1 tulp en confetti.

begin

Ga een beetje knus in een cirkel zitten, net zoals in het tv-programma Ik hou van Holland. Één persoon gaat de eerste vraag beantwoorden en neemt de doos op schoot. De persoon rechts ervan stelt de eerste vraag en neemt de stapel met vragenkaarten. Doe in het verjaardagskado drie AAA batterijen ( niet bijgeleverd ). Schuif op het verjaardagskado de schuifknop naar ON, en druk op start.

verloop

fotospelsituatie

Je stelt vragen van de kaarten aan de speler met de doos tot dat hij of zij een vraag goed beantwoord heeft. Zodra je een vraag goed beantwoord hebt, geeft je het verjaardagskado direct naar links. Diegene die het verjaardagskado heeft doorgegeven, krijgt nu de stapel met vragenkaarten. Dit gaat zo telkens door. Aan kinderen wordt de groene vraag gesteld. Na enkele minuten gaat het verjaardagskado steeds harder ratelen, waardoor je weet dat het bijna zover is.

eind

Na circa tien minuten springt de tulp uit de doos. Die speler schrikt zich een hoedje en heeft verloren. Het spel is zo simpel op te bouwen, waardoor je direct nog een rondje kan doen.

positief

  • Het spel is net zoals op televisie, en ook net zo spannend.
  • 1 op de 4 vragen is een vraag voor kinderen. Als er kinderen meedoen, kan je deze vragen aan hen stellen. Zo kan iedereen tegelijk meedoen.

negatief

  • In het Verjaardagsspel zitten 110 vragenkaarten. Op elke kaart staan drie vragen voor volwassenen en één vraag voor een kind. Voor de volwassenen heb je dus 330 vragen. Als je het spel een paar keer speelt op de avond, dan kom je soms weer op dezelfde vraag terecht. Hiervoor zijn twee oplossingen: Als het antwoord fout is, zeg dan niet wat het juiste antwoord is aan de groep. Of koop de uitbreiding van het spel.
  • De bijgeleverde confettie hoeft niet gebruikt te worden. Ik denk niet dat iedereen het leuk vindt als de kamer wordt volgeschoten met confettie.

strategie

Je kan de tijd een beetje beïnvloeden door de vragen langzaam of snel te stellen, of door plotseling het antwoord niet te weten.

varianten

De speluitleg geeft een variant waar je een minpunt krijg voor elke fout antwoord. Als je de doos in handen hebt, wanneer deze ontploft, dan krijg je drie minpunten. De speler met de minste minpunten wint het spel.

algemeen

Het spel is ook te koop als voordeelbundel in combinatie met het bordspel van Ik hou van Holland. In het bordspel zitten ook alle grappige spelletjes als de Spellingronde en de Woordslang.

Ik hou van Holland voordeelbundel: Bordspel en het Verjaardagsspelbestel Ik hou van Holland voordeelbundel: Bordspel + het Verjaardagsspel (toys) bij bol.com

feitjes

uitbreiding

Als je het Het Verjaarddagsspel een beetje leuk vindt, dan wil je het vaker spelen. Het aantal vragen in het originele spel zijn net wat beperkt. Identity Games biedt een uitbreiding aan met nog eens 220 vragenkaarten. Daarmee biedt het spel voldoende variatie.

Ik Hou Van Holland Verjaardagsspel Uitbreidingsset - Gezelschapsspelbestel Ik Hou Van Holland Verjaardagsspel Uitbreidingsset - Gezelschapsspel (toys) bij bol.com

verwijzingen

RTL Ik hou van Holland
Identity Games