doosbestel Het Kakuro Spel bij bol.com

Het Kakuro Spel

Het Kakuro Spel

doosbestel Het Kakuro Spel bij bol.com

aantal spelers

spelers
1 - 4

speelduur

duur
30 - 40

leeftijd

leeftijd
9+

soort

type
legspel

prijsindicatie

prijs
15,-

waardering van AnderSpel

waardering
vijf

intro

De spelers ontvangen precies dezelfde Kakuro puzzel en proberen deze als eerste op te lossen.

materiaal

100 puzzels, 1 oplossingenboekje, 2 frames met getallenfiches 1-9 en voor elke speler: 1 potlood

puzzel

begin

In een spel met meer dan één speler, onvangt elke speler dezelfde Kakuro puzzel en een potlood. Een puzzel bestaat uit een raster met gearceerde en lege vakjes. In een aantal gearceerde vakjes staat een getal. In de lege vakjes achter of onder dit getal moeten een aantal cijfers worden ingevuld, op zo'n manier dat de som van de cijfers het aangegeven getal vormt. Per som mag elke cijfer slechts één keer voorkomen. Daarnaast kan elke combinatie slechts één keer in de puzzel voorkomen. Is de som 5=4+1 reeds ingevuld, dan kan alleen de som 5=3+2 (of 5=2+3) nog voorkomen. Elke puzzel heeft slechts één goede oplossing.

verloop

fotospelsituatie

Nadat het startsein is gegeven, probeert elke speler als eerste de puzzel op te lossen. Hierbij kunnen de spelers gebruik maken van de getallenfiches.

eind

De speler die als eerste de puzzel heeft opgelost, wint het spel.

positief

  • Het afgelopen jaar denderde de rage van Sudoku over ons land. Kakuro wordt gepresenteerd als 'De reken Sudoku'. Ook in dit spel draait het om de cijfers 1-9 die per som slechts één keer mogen voorkomen.
  • Het spel bevat 100 puzzels in 4 verschillende moeilijkheidsgraden. Je kan afspreken allemaal dezelfde puzzel op te lossen, of elke speler een eigen moeilijkheidsgraad te geven.

negatief

  • Aangezien de puzzels worden ingevuld met een potlood, kan een eenmaal opgeloste puzzel niet nogmaals worden gespeeld.
  • Een Kakuro oplossen is leuk, op zijn tijd, maar de lol van het snelste te willen zijn, zie ik niet in.
  • Het blijft gewoon een 'puzzel', het wordt nergens een 'spel'. De spelers spelen voor zich, er is helemaal geen interactie. Dat heeft het voordeel dat je het prima in je eentje kan spelen.

waardering van andere sites

vlaams spellenarchief2 / 4
234
AnderSpel5 / 9
56789
truus en truus5 / 9½
6789
spellengek (Peter Hein)1 / 5
2345

gemiddeld1 / 10
23456789

[toelichting: Elke balk geeft de waardering van een site weer. AnderSpel bijvoorbeeld geeft dit spel een 5.Dit spel behoort tot de slechtste die AnderSpel kent. Het heeft de laagste waardering en alleen het eerste blokje heeft een kleur. Hoe breder het blokje, hoe meer spellen ook een 5 hebben.]

algemeen

Kakuro wordt gepresenteerd als nieuwste rage in verslavende cijferpuzzels!

Kakuro puzzelboekbestel Kakuro - Het nieuwe puzzelfenomeen - Ruud Kerstens (books-nl) bij bol.comKakuro PC-spelbestel Kakuro (computer) bij bol.com

feitjes

verwijzingen

Identity Games