doosbestel Ravensburger Lotto Jonge Dieren bij bol.com

Kleines Lotto

Kleines Lotto

doosbestel Ravensburger Lotto Jonge Dieren bij bol.com

aantal spelers

spelers
1 - 4

speelduur

duur
5 - 15

leeftijd

leeftijd
3+

soort

type
legspel

prijsindicatie

prijs
16,-

waardering van AnderSpel

waardering
zes

intro

Om de beurt trekken de spelers een plaatje. De speler die het eerst al zijn plaatjes op zijn legvel heeft verzameld, wint het spel.

materiaal

een aantal kaartjes en een aantal legborden.

plaatje-vliegerplaatje-kersplaatje-locomotiefplaatje-olifantplaatje-schoentjes

begin

Elke speler ontvangt een legvel. Elk legvel toont een aantal verschillende plaatjes. Elk plaatje komt precies één keer voor.
De kaartjes worden gedekt neergelegd en geschud. Ook elk kaartje komt precies één keer voor. In de loop van het spel worden de kaartjes op het overeenkomstige plaatje op de legvellen geplaatst.

verloop

Het spel wordt gespeeld in de richting van de klok.
In zijn beurt draait de speler een kaartje naar keuze open. De speler die het getoonde plaatje op zijn legvel heeft staan, ontvangt het kaartje en legt het op zijn legvel. Nu gaat de beurt naar de volgende speler.

eind

De speler die het eerst alle plaatjes op zijn legvel met het overeenkomstige kaartje heeft bedekt, is de winnaar van het spel.

positief

  • De spelregels van Lotto zijn simpel. Je kunt direct met spelen beginnen.
  • Je kunt het spel ook alleen spelen, dan heeft het meer weg van een eenvoudige puzzel.
  • Spelenderwijs leren de kinderen plaatjes benoemen en herkennen. Lotto is verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen, zodat je prima kan aansluiten bij de interesse en belevingswereld van de spelers. Kinderen vanaf 2 à 3 jaar kunnen al aan de slag met deze eenvoudige variant, wat oudere kinderen spelen bijvoorbeeld de maan-roos-vis-versie.

negatief

  • Iedereen speelt voor zich, er is helemaal geen interactie.
  • Door de grote geluksfactor biedt het spel voor wat oudere kinderen al snel te weinig uitdaging.

waardering van andere sites

spielephase4 / 6
345
AnderSpel6 / 9
5678
vlaams spellenarchief2 / 4
234
speelduivel1 / 5
1234
spieletest4 / 10
45678910

gemiddeld2 / 10
23456789

[toelichting: Elke balk geeft de waardering van een site weer. AnderSpel bijvoorbeeld geeft dit spel een 6.In het laatste gekleurde blokje staat dan ook 6. Hoe breder het blokje, hoe meer spellen een 6 hebben. De lege blokjes aan het eind van de balk geven de hoeveelheid spellen aan die een hogere waardering kregen.]

varianten

  • 'Memory'-variant: In zijn beurt draait de speler een kaartje naar keuze open. Als deze speler het getoonde plaatje op zijn legvel heeft staan, ontvangt hij het kaartje en legt het op zijn legvel. Anders wordt het kaartje weer gedekt op zijn plaats teruggelegd. Nu gaat de beurt naar de volgende speler.
  • 'Spelleider'-variant: De kaartjes worden geschud en als een gedekte stapel neergelegd. De spelleider neemt de bovenste kaart, maar laat deze niet aan de spelers zien. Hij beschrijft het plaatje dat op het kaartje staat. De speler die denkt dat hij het plaatje op zijn legvel heeft staan, maakt dit kenbaar. Als hij het goed heeft, ontvangt hij het kaartje.

algemeen

Lotto is verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen, zodat je prima kan aansluiten bij de interesse en belevingswereld van de spelers. Zo heeft University Games een 'Dora Lotto' uitgebracht, waar de figuren uit de tekenfilmserie 'Dora the Explorer' op afgebeeld staan.

jonge dieren Lottobestel Lotto, jonge dieren (toys) bij bol.comWinnie the Pooh Lottobestel Winnie Lotto (toys) bij bol.comDora Lotto - University Gamesbestel Dora Lotto (toys) bij bol.comLottino - Ravensburgerbestel Lottino (toys) bij bol.comLotto Disney Classic - Ravensburgerbestel Disney Classic Lotto (toys) bij bol.comWalt Disney Animal Friends Lottobestel Walt Disney Animal Friends Lotto (toys) bij bol.com

feitjes

verwijzingen

Selecta Spielzeug
www.spellink.nl