doos

Lunar Lockout

Lunar Lockout

doos

aantal spelers

spelers
1

speelduur

duur
5 - 15

leeftijd

leeftijd
8+

soort

type
bordspel

prijsindicatie

niet in de winkel
verkrijgbaar

waardering van AnderSpel

waardering
acht

intro

De speler moet in zo min mogelijk zetten de rode astronaut op de middenstip plaatsen. Maar pas op: eenmaal in beweging gezet, laat de astronaut zich alleen stoppen door een robot!

materiaal

1 spelbord, 40 opdrachtkaarten, 5 verschillend gekleurde robots en 1 rode astronaut

kaart

begin

Het speelveld bestaat uit een rooster van 5×5. De speler kiest een opdrachtkaart en plaatst de spelfiguren op het rooster volgens het gekozen voorbeeld. Elk spelfiguur is 1 hokje breed en 1 hokje lang.

verloop

Een spelfiguur kan in de geplaatste rij of kolom alleen voor- of achteruit worden verplaatst. Een spelfiguur kan dus niet van richting veranderen of diagonaal bewegen. Maar . . . een spelfiguur kan alleen worden verplaatst, als hij wordt gestopt door een andere spelfiguur. De verplaatste figuur stopt precies op het vakje voor de andere spelfiguur.

eind

Het doel van het spel is de rode astronaut in zo min mogelijk zetten op het middenvakje te positioneren. Missie volbracht!

positief

De opdrachtkaarten zijn er in verschillende niveaus: beginner, intermediate, advanced en expert. Je kunt dus met eenvoudige opdrachten beginnen, en de moeilijkheidsgraad steeds verder opvoeren.
De oplossing van de bedenker staat op de achterkant van de speelkaart, voor het geval dat je er echt niet uitkomt!

negatief

Is het bij Rush Hour nog mogelijk om na wat heen- en weerschuiven weer in de uitgangspositie terug te komen, bij Lunar Lockout is dat niet mogelijk. Kom je er niet uit, dan zit er niks anders op alle spelfiguren van het bord te halen en er opnieuw op te plaatsen.

waardering van andere sites

hall90006 / 6
345
AnderSpel8 / 9
56789
hall9000 (bezoekers)4½ / 6
345
vlaams spellenarchief3 / 4
234
spellenhoek4 / 6
3456
spielephase4 / 6
3456

gemiddeld6 / 10
23456789

[toelichting: Elke balk geeft de waardering van een site weer. AnderSpel bijvoorbeeld geeft dit spel een 8.In het laatste gekleurde blokje staat dan ook 8. Hoe breder het blokje, hoe meer spellen een 8 hebben. De lege blokjes aan het eind van de balk geven de hoeveelheid spellen aan die een hogere waardering kregen.]

algemeen

In 2007 is het spel in een nieuw jasje gestoken: Petes Pike. De opdrachten zijn gelijk gebleven, alleen de vormgeving is aangepast. Het ruimteschip heeft plaatsgemaakt voor een besneeuwde berg en de astronaut met zijn zijn robots is vervangen door een bergbeklimmer met klimgeiten.

Pete s Pike

feitjes

verwijzingen

Online Lunar Lockout spelen
Online Lunar Lockout bestellen
ThinkFun
www.spellink.nl