doosbestel Party & Co Extreme - Gezelschapsspel bij bol.com

Party & Co Extreme

Party & Co Extreme

doosbestel Party & Co Extreme - Gezelschapsspel bij bol.com

aantal spelers

spelers
4 - 20

speelduur

duur
60 - 90

leeftijd

leeftijd
14+

soort

type
kaartspel

prijsindicatie

prijs
11,-

waardering van AnderSpel

waardering
acht

intro

De spelers proberen door het juist uitvoeren van verschillende opdrachten met hun team als eerste aan hun opdracht te voldoen.

materiaal

1 spelbord, 10 pindakaarten, 1 houder met daarin een timer, 816 opdrachtkaarten in verschillende categoriën en pinda's in de kleuren blauw, geel, groen en rood, 1 speciale dobbelsteen, 1 flexspaghetti, 1 wonderbril met vetkrijtje, 2 potloden en 2 kladblokjes

Party & Co JuniorParty & CoQuiz & CoShow & CoArt & CoPsyco & CoPsyco & Co - Telepathie

begin

De spelers vormen teams, waarbij elk team uit ten minste twee personen bestaat. Elk team ontvangt een 'pindakaart', waarop de winstcondities staan afgebeeld. Voor elke categorie staat aangegeven hoeveel opdrachten correct moeten worden uitgevoerd:

 • Blauw: Quiz & Co met kennisvragen;
 • Geel: Psyco & Co met telepathie-opdrachten;
 • Groen: Art & Co met tekenopdrachten;
 • Rood: Show & Co met imitatie en gebarentaal.
De teams houden hun pindakaart geheim.

verloop

fotospelsituatie

Elk team begint zijn beurt met een worp met de dobbelsteenworp om de categorie van de opdracht te bepalen. De kleur geeft aan van welke categorie een opdracht moet worden uitgevoerd. Bij een lachend gezichtje bepaalt het actieve team de categorie, bij een huilend gezichtje bepaalt het team dat rechts van hen zit de categorie.
De opdracht wordt voorgelezen door het team dat rechts van hen zit. Als de opdracht goed is uitgevoerd, ontvangt het team een 'pinda' in de kleur van de categorie. Nu gaat de beurt naar de volgende speler.
Sommige opdrachtkaarten bieden een verrassing. Zo ontvangt het team bijvoorbeeld een pinda zonder dat een opdracht behoeft te worden uitgevoerd, of alle teams geven hun opdrachtkaart aan een ander team door.

eind

Het team dat als eerste alle pinda's van zijn pindakaart heeft verzameld, wint het spel.

positief

 • Het spelmateriaal is prima verzorgd. Zelfs aan kladblokjes en potloden is gedacht. Het spel past prima in de serie van Party & Co. Ten opzichte van het originele spel is een aantal nieuwe onderdelen toegevoegd, zoals: neuriën, imiteren, telepathie en tekenen met een wonderbril. Vooral dit laatste onderdeel is heel origineel: als je deze opzet en met het vetkrijtje gaat tekenen, zie je niet goed meer wat je tekent.
 • De opdrachten zijn heel divers. Zo moet je niet alleen goed kunnen imiteren, neuriën en tekenen maar ook kunnen raden wat je teamgenoot uitbeeldt! De Psyco & Co vragen zijn wat lastig. Zo moeten twee teamgenoten een merk pap opschrijven, maar wel allebei een andere. Hierbij moet je van te voren wel afspreken of een zogenoemd huismerk ook geldig is!
 • Party & Co Extreme is een typisch 'party'-spel. Goed voor uren spelplezier als je de juiste personen in de juiste stemming aan tafel hebt.

negatief

 • Het bord is eigenlijk overbodig. Je kunt het spel prima spelen zonder het spelbord.
 • Door de (weliswaar onschuldige) seks-gerelateerde opdrachten ligt de leeftijdsaanduiding bij 14 jaar. Zo moet bij een gebarentaal-opdracht een condoom worden uitgebeeld. Grappig of wel erg flauw?
 • Het grote nadeel van dit soort 'vraag- en antwoord'-spellen is, dat je na een aantal keer spelen alle opdrachten al een keertje bent tegengekomen. In de originele versie is al een uitbreidingsset verschenen. De vraag is of dat ook voor de Extreme-versie zal worden uitgebracht.

algemeen

Naast Party & Co Extreme is in 2005 ook een vernieuwde versie van Party & Co Junior uitgebracht. Aan dit spel voor spelers van 8-12 jaar, is ook een aantal nieuwe onderdelen toegevoegd, waaronder neuriën of imiteren. Verder zijn er vele varianten in de loop der jaren op de markt gekomen, zoals Party & Co Disney en Party & Co Girls

Party & Co UitbreidingssetPart & Co Junior - kinderspelbestel Part & Co Junior - kinderspel (toys) bij bol.comPart & Co Original - gezelschapsspelbestel Part & Co Original - gezelschapsspel (toys) bij bol.comPart & Co Disney - bordspelbestel Part & Co Disney - bordspel (toys) bij bol.comParty & Co Bet You Can - Kaartspelbestel Party & Co Bet You Can Kaartspel (toys) bij bol.comSpel Party&Co Disneybestel Spel Party&Co Disney (toys) bij bol.comParty & Co Girls - Gezelschapsspelbestel Party & Co Girls - Gezelschapsspel (toys) bij bol.comSpel Party&Co Summer - bordspelbestel Spel Party&Co Summer - bordspel (toys) bij bol.com

feitjes

 • jaar van uitgave
  2005
 • uitgever
  Diset, Jumbo

verwijzingen

Diset
Jumbo