doos

Pete's Pike

Pete's Pike

doos

aantal spelers

spelers
1

speelduur

duur
5 - 15

leeftijd

leeftijd
8+

soort

type
bordspel

prijsindicatie

niet in de winkel
verkrijgbaar

waardering van AnderSpel

waardering
acht

intro

De speler probeert in zo min mogelijk zetten de bergbeklimmer Peter naar de hoogste top te krijgen. Hij heeft daarbij hulp van klimgeiten die hem omhoog kunnen trekken.

materiaal

1 spelbord, 40 opdrachtkaarten, 5 verschillend gekleurde geiten en 1 rode bergbeklimmer Peter

petegoatopdrachtkaart

begin

Het speelveld bestaat uit een rooster van 5×5. Dit stelt de berg voor. De top van de berg is het middelste hokje. De speler kiest een opdrachtkaart en plaatst de spelfiguren op het rooster volgens het gekozen voorbeeld. Elk spelfiguur is 1 hokje breed en 1 hokje lang.

verloop

Een spelfiguur kan in de geplaatste rij of kolom alleen voor- of achteruit worden verplaatst. Een spelfiguur kan dus niet van richting veranderen of diagonaal bewegen. Maar . . . een spelfiguur kan alleen worden verplaatst, als hij wordt opgetrokken door een andere spelfiguur. De verplaatste figuur stopt precies op het vakje voor de andere spelfiguur.

eind

Het doel van het spel is de rode bergbeklimmer in zo min mogelijk zetten op het topje van de berg te positioneren. Missie volbracht!

positief

De opdrachtkaarten zijn er in verschillende niveaus: beginner, intermediate, advanced en expert. Je kunt dus met eenvoudige opdrachten beginnen, en de moeilijkheidsgraad steeds verder opvoeren.
De oplossing van de bedenker staat op de achterkant van de speelkaart, voor het geval dat je er echt niet uitkomt!

negatief

Is het bij Rush Hour nog mogelijk om na wat heen- en weerschuiven weer in de uitgangspositie terug te komen, bij Pete's Pike is dat niet mogelijk. Kom je er niet uit, dan zit er niks anders op alle spelfiguren van het bord te halen en er opnieuw op te plaatsen.

algemeen

Pete's Pike is een nieuwe uitgave van het puzzelspel Lunar Lockout. De opdrachten zijn gelijk gebleven, alleen de vormgeving is aangepast. De besneeuwde berg was eerst een ruimtestation en de bergbeklimmer en zijn klimgeiten waren een astronaut met zijn robots.

Lunar Lockout

feitjes

verwijzingen

ThinkFun