doosbestel Pim Pam Pet bij bol.com

Pim Pam Pet

Pim Pam Pet

doosbestel Pim Pam Pet bij bol.com

aantal spelers

spelers
2 - 6

speelduur

duur
30 - 45

leeftijd

leeftijd
8+

soort

type
kaartspel

prijsindicatie

prijs
8,-

waardering van AnderSpel

waardering
zeven

intro

De spelers proberen door het snel antwoorden op de vraag zoveel mogelijk vragenkaartjes te verzamelen. Maar pas op: heb je een vraag fout, dan kost dat je een vragenkaartje!

materiaal

80 vragenkaartjes en 1 draaischijf

KAART01KAART02

begin

Eén speler wordt tot spelleider gekozen. De overige spelers worden in twee teams verdeeld. De spelleider schudt de vragenkaartjes en legt deze als een gedekte trekstapel neer.

verloop

fotospelsituatie

De spelleider draait het bovenste vragenkaartje om en kiest één van de twee vragen uit. Deze leest hij hardop voor. Vervolgens draait hij met de draaischijf een letter. De spelers moeten als eerste een antwoord noemen dat begint met de aangewezen letter. De speler die als eerste een goed antwoord noemt, legt het vragenkaartje voor zich neer. Als het antwoord niet goed is, moet zijn team een vragenkaartje aan het andere team geven. Als twee spelers tegelijk een goed antwoord geven, ontvangt de speler die het langste antwoord gaf het vragenkaartje. Als niemand een goed antwoord noemt, draait de spelleider een nieuwe letter.

eind

Het spel eindigt als alle vragen zijn beantwoord. Het team met de meeste vragenkaartjes heeft gewonnen.

positief

  • De spelregels zijn simpel. Je kan direct met spelen beginnen.
  • Als de twee teams tegelijk met een goed antwoord komen, wint het team met het langste woord.
  • Altijd spannend welke letter door de draaischijf wordt aangewezen!

negatief

  • Doordat de letters worden aangewezen met een draaischijf, kan het voorkomen dat er onduidelijkheid is over welke letter wordt aangewezen. In die gevallen kan de spelleider de knoop doorhakken. Met het trekken van een kaartje heb je deze problemen niet.
  • Sommige categoriën zijn wel heel lastig, zeker voor de jonge spelers. Hier zijn oudere spelers zeker in het voordeel.

waardering van andere sites

vlaams spellenarchief3 / 4
234
AnderSpel7 / 9
5678
speelduivel1 / 5
1234

gemiddeld5 / 10
23456789

[toelichting: Elke balk geeft de waardering van een site weer. AnderSpel bijvoorbeeld geeft dit spel een 7.In het laatste gekleurde blokje staat dan ook 7. Hoe breder het blokje, hoe meer spellen een 7 hebben. De lege blokjes aan het eind van de balk geven de hoeveelheid spellen aan die een hogere waardering kregen.]

algemeen

Pim Pam Pet is in de loop der jaren in verschillende uitvoeringen op de markt gebracht. Naast het klassieke Pim Pam Pet heeft Jumbo ook Pim Pam Pet Picto uitgegeven. In dit spel zoeken de spelers op een plaat met afbeeldingen naar voorwerpen die beginnen met de gedraaide letter.

Pim Pam PetPim Pam PetPim Pam PetPim Pam Pet Pictobestel Pim Pam Pet Picto (toys) bij bol.com

feitjes

  • jaar van uitgave
    1978
  • uitgever

verwijzingen

Jumbo
www.spellink.nl