intro
De spelers gaan met hun ridders op rooftocht om steden, dorpen en burchten te veroveren.
materiaal
Voor elke speler: 24 landschapstegels en 30 roofridders in zijn spelerskleur
begin
Elke speler ontvangt 30 schijven in zijn spelerskleur. Deze schijven stellen zijn ridders voor. Daarnaast ontvangt elke speler 24 tegels. De voorkant toont een landschap (bos, berg, vlakte of een meer). Sommige tegels tonen ook een bouwwerk (dorp, stad of burcht). De achterkant van de tegels toont een letter (A, B, C, D of E). De speler sorteert zijn tegels op letter en maakt een gedekte stapel met de E onderop, daarboven D, etc. De spelers nemen de tegels met de A op hand. Hieruit kiest hij de tegel met een burcht en een tegel naar keuze. Deze tegels vormen samen de startopstelling.
verloop

Raubritter wordt gespeeld in de richting van klok. In zijn beurt moet de speler minstens één tegel aanleggen. Daarna vult hij zijn hand aan met de bovenste tegel van zijn trekstapel. Deze aktie mag hij in totaal driemaal uitvoeren, maar eenmaal is verplicht.
Als de geplaatste tegel een burcht toont, kan de speler ridders in het spel brengen. De speler mag 1 - 5 ridders op de geplaatste burcht zetten. Met deze ridders kan hij op rooftocht gaan. De speler verplaatst zijn ridders in een rechte lijn van tegel naar tegel, waarbij hij steeds minstens 1 ridder op de tegel achterlaat. Op een tegel met bos moet hij minstens 2 ridders achterlaten en op een tegel met bergen zelfs 3 ridders. Een tegel met een meer kan niet betreden worden. De ridders kunnen geen tegels overslaan en ook niet de hoek om. Als op een tegel reeds eigen of andere ridders staan, komen de nieuwe ridders hier bovenop. Maar let op: elke tegel kan uiteindelijk slechts 4 ridders bevatten.
De grootte van het speelveld is begrensd en is afhankelijk van het aantal spelers: bij 2 spelers 7×7, bij 3 spelers 9×9, bij 4 spelers 10×10 tegels.
eind
Het spel eindigt als alle spelers hun tegels hebben geplaatst. Nu worden de punten geteld. Alleen de bovenste ridder op een tegel kan punten opleveren! De bovenste ridder op een burcht levert 1 punt, op een dorp 2 punten en op een stad 3 punten. De speler met de meeste punten is de winnaar van het spel.
strategie
Plaats je tegel met de berg niet in de startopstelling. Deze kan je later nog gebruiken om je geclaimde steden en dorpen te beschermen.
Maak gebruik van de beperkte omvang van het speelveld. Aangezien het veld maar een beperkt aantal tegels hoog en breed mag zijn, kunnen je medespelers daar geen burchten meer plaatsen om je dorpen en steden te heroveren.
waardering van andere sites
[toelichting: Elke balk geeft de waardering van een site weer. AnderSpel bijvoorbeeld geeft dit spel een 7.In het laatste gekleurde blokje staat dan ook 7. Hoe breder het blokje, hoe meer spellen een 7 hebben. De lege blokjes aan het eind van de balk geven de hoeveelheid spellen aan die een hogere waardering kregen.]
algemeen
De internationale versie van Raubritter heeft Robber Knights. Deze versie bevat ook Nederlandstalige spelregels. Deze spelregels zijn ook te vinden op de website van Queen Games.