doos

Roadside Rescue

Roadside Rescue

doos

aantal spelers

spelers
1

speelduur

duur
5 - 15

leeftijd

leeftijd
8+

soort

type
legspel

prijsindicatie

niet in de winkel
verkrijgbaar

waardering van AnderSpel

waardering
acht

intro

Het is druk op de weg en de speler probeert de brandweerauto, de ziekenauto en de politieauto naar de plaats van het ongeluk te krijgen.

materiaal

42 opdrachten, 1 opbergzakje, 1 schuifbord en een aantal spelstukken waaronder 1 brandweerauto, 1 ziekenauto, 1 politieauto, 5 personenauto's, 2 vrachtwagens, 2 auto's met aanhangwagen en hindernissen

SpelstukkenSpelsituatie

begin

Het speelveld toont een driebaansweg. De speler kiest een opdracht en plaatst de auto's en hindernissen op de drie wegen volgens het gekozen voorbeeld. Op het eind van de driebaansweg is een ongeluk gebeurd. De opdracht geeft aan welke hulpverleners (de brandweerauto, de ziekenauto en/of de politieauto) naar de plaats van het ongeluk moeten worden gebracht.

verloop

De speler moet vrij baan maken voor de hulpverleners. De hindernissen kunnen niet worden verplaatst, maar de auto's kunnen vooruit, achteruit en opzij worden geschoven. Sommige auto's staan netjes midden op hun voetstuk. Deze auto's hebben nog ruimte voor en achter voor een stukje van een andere auto, die niet midden op zijn voetstuk staat, maar aan de voor- of achterkant wat uitsteekt.

eind

De speler moet in zo min mogelijk zetten de brandweerauto, de ziekenauto en/of de politieauto naar het ongeluk brengen.

positief

De opdrachten zijn soms vrij pittig. Of schuif je de ene keer op goed geluk in één keer de ziekenauto naar zijn plaats van bestemming, waar je de volgende keer je tanden op stuk kan bijten ...
De oplossing van de bedenker staat op de achterkant van de speelkaart, voor het geval dat je er echt niet uitkomt!

negatief

En toch blijft Rush Hour mijn favoriet!

feitjes

  • jaar van uitgave
    2001
  • ontwerper
    Hank Atkins
  • uitgever

verwijzingen

ThinkFun