doosbestel Schetenjacht! - Kinderspel bij bol.com

Schetenjacht

Schetenjacht

doosbestel Schetenjacht! - Kinderspel bij bol.com

aantal spelers

spelers
3 - 4

speelduur

duur
20 - 40

leeftijd

leeftijd
5+

soort

type
bordspel

prijsindicatie

prijs
€ 26,-

waardering van AnderSpel

waardering
zeven

intro

Bereik als eerste de finish op het spelbord. Schetenjacht draait om het gokken van wie er stiekem een scheet heeft gelaten door op het knopje van het scheetkussen te drukken.

materiaal

1 speelbord met 4 stabilisatoren, 4 speelstukken met houders, 4 neuzen, 1 speelfiguren, 1 elektronische basis met 4 scheetkussens aan draden en de spelregels.

Schetenjacht speelfigurenSchetenjacht neus

begin

Je zet het spelbord en de speelfiguren in elkaar. Je plaatst de batterijen, zet de elektronische installatie neer en schakelt deze in. Elke speler kiest een kleur. Per speler is er een neus, een scheetkussen en een speelstukken in die kleur. Zet de speelstukken op het startvakje. Verberg je scheetkussen in je hand of onder de tafel.

verloop

fotospelsituatie

Tijdens het hele spel Schetenjacht doorloop je rondes van vier stappen.
De eerste stap is dat jongste speler op de startknop op de basis drukt. Vervolgens licht het lampje op van het scheetkussen van één van de spelers. Deze speler drukt stiekem op zijn scheetkussen, waardoor het speelfiguur Vader een wind laat. In de derde stap richt iedere speler zijn neusfiguur in de richting van de speler die jij ervan verdenkt de scheet te hebben gelaten. Als je zelf op de knop drukt, kan je de neus willekeurig naar een speler laten wijzen. In de vierde en laatste stap bekent de speler die de scheet heeft gelaten. Ben je de schetenlater, dan mag je net zoveel plaatsen vooruit als er neuzen de verkeerde kant op staan van anders spelers. Heb je de scheet niet gelaten en het wel goed geraden, mag je één stap vooruit.
Vervolgens start er een nieuwe ronde.

eind

De eerste speler die op of over het laatste vakje komt heeft gewonnen.

positief

  • Welk kind, van binnen, kan nu niet zijn lach inhouden bij het laten van scheten. Gelukkig stinken deze scheten niet echt.
  • De kern van het spel is de ander voor de gek te houden en andere spelers goed in te kunnen schatten. Meer is het spel ook niet, maar met scheten als het onderwerp heb je ook niet veel meer nodig.
  • De onderdelen zijn stevig, kleurrijk en goed ge´llustreerd.

negatief

  • Het gebeurt regelmatig, maar het is jammer dat de benodigde AAA batterijen niet zijn inbegrepen.

strategie

Het is net een simpele variant van pokeren voor kinderen. Kan je een strak gezicht houden terwijl je een scheet hebt gelaten? Let op één speler en kijk wat hij doet als hij een scheet laat. Beweegt zijn wenkbrauw of knippert hij net wat vaker, elke keer als hij een scheet laat.

feitjes

weetjes

04-11-2015 itemSchetenjacht bereikt de eerste plaats bij de Speelgoed van het Jaar-verkiezing 2015 in de categorie 6 en 7 jaar.

verwijzingen

Speluitleg Schetenjacht in een video
Goliath Games

Met dank aan Goliath Games voor het recensie-exemplaar.