doosbestel Sequence - Standaard bij bol.com

Sequence

Sequence

doosbestel Sequence - Standaard bij bol.com

aantal spelers

spelers
2 - 12

speelduur

duur
10 - 20

leeftijd

leeftijd
7+

soort

type
bordspel

prijsindicatie

prijs
€ 26,-

waardering van AnderSpel

waardering
zes

intro

De spelers proberen door het handig uitspelen van kaarten als eerste twee rijen van vijf fiches op het spelbord te krijgen.

materiaal

Spelbord, 104 “Sequence�-kaarten en voor elke speler ( team): 48 fiches in zijn spelerskleur (blauw, groen of rood)

boer01boer02achterkant

begin

Sequence kan worden gespeeld door twee of drie spelers, of door twee of drie teams, waarbij elk team uit een gelijk aantal spelers bestaat. Met twee teams wint het team dat als eerste twee rijen van vijf fiches op het spelbord heeft liggen, bij drie teams wint het team dat als eerste één rij van vijf fiches op het spelbord heeft liggen. De spelers van een team zitten om en om rond het spelbord.
Het spelbord toont een rooster van 10 ×10 velden. Op elk veld staat een kaart uit een standaardkaartspel afgebeeld, met uitzondering van de vier hoekvelden. Elke kaart is tweemaal afgebeeld, met uitzondering van de boeren.
De jokers worden uit de kaarten verwijderd. Deze spelen geen rol in het spel. De overige kaarten worden geschud. Afhankelijk van het aantal spelers ontvangt elke speler een aantal kaarten in zijn hand. De rest vormt een dichte trekstapel. Elk team ontvangt de fiches in hun spelerskleur.

verloop

fotospelsituatie

Sequence wordt gespeeld in de richting van de klok. In zijn beurt legt de speler een kaart uit zijn hand en plaatst een fiche in zijn spelerskleur op één van de overeenkomstige velden op het spelbord, zolang daar nog geen fiche op ligt. Vervolgens trekt de speler een nieuwe kaart en de beurt gaat naar de volgende speler.
De teams proberen vijf fiches op een rij te plaatsen: horizontaal, vertikaal of diagonaal. De hoekvelden worden beschouwd als velden waar een fiche van elke spelerskleur op ligt.
De boeren met één oog fungeren als dieven: de speler mag een fiche van een medespeler van het bord nemen, zolang deze geen deel uitmaakt van een rijtje van vijf.
De boeren met twee ogen fungeren als joker: de speler mag een fiche in zijn spelerskleur op een veld naar keuze plaatsen. Als een speler als gevolg hiervan een kaart in handen heeft waarvan er geen overeenkomstige vrije velden meer zijn, dan legt hij deze aan het begin van zijn beurt af en trekt hier een nieuwe kaart voor in de plaats.

eind

Met twee teams wint het team dat als eerste twee rijen van vijf fiches op het spelbord heeft liggen, bij drie teams wint het team dat als eerste één rij van vijf fiches op het spelbord heeft liggen.

positief

  • De spelregels zijn simpel. Je kunt direct met spelen beginnen.
  • Het spel kan worden gespeeld met elk aantal spelers (tot 12 spelers!) dat deelbaar is door 2 of 3. De teamgenoten mogen niet met elkaar overleggen. Je weet dus niet welke kaarten zij in handen hebben.
  • Je kunt elkaar een beetje dwarszitten door het verwijderen van een fiche waarmee bijna een Sequence kon worden gescoord, of door een rijtje te blokkeren.
  • Kortom: Sequence is een ongecompliceerd spel voor de hele familie.

negatief

  • Het spel kent een hoge geluksfactor en elke beurt verloopt gelijk. Je bent afhankelijk van de kaarten die je trekt. Verder valt er weinig te plannen.
  • De prijs van het spel is wat aan de hoge kant. Het is de vraag of het spel dit wel waard is.
  • Het spel heeft niet veel diepgang. Echt een spel dat je gewoon voor de gezelligheid op tafel legt.

waardering van andere sites

hall90005 / 6
345
hall9000 (bezoekers)5 / 6
345
AnderSpel6 / 9
56789
spieletest6 / 10
5678910
spielephase3 / 6
3456
spellenhoek3 / 6
3456
truus en truus5½ / 9½
6789
spellengek (wendy)2 / 5
2345
boardgamegeek5½ / 8
67

gemiddeld3 / 10
23456789

[toelichting: Elke balk geeft de waardering van een site weer. AnderSpel bijvoorbeeld geeft dit spel een 6.In het laatste gekleurde blokje staat dan ook 6. Hoe breder het blokje, hoe meer spellen een 6 hebben. De lege blokjes aan het eind van de balk geven de hoeveelheid spellen aan die een hogere waardering kregen.]

algemeen

Voor jonge kinderen an 3 tot 8 jaar is er ook een uitvoering met dierenplaatjes: Sequence Kids. De kinderen krijgen drie kaarten en moeten een rijtje van vier op een rij vormen.
Sequence is ook verkrijgbaar in een reisuitvoering: Sequence Travel. De fiches zijn vervangen door pinnetjes die je in het spelbord kunt prikken.

Sequence - KidsSequence Travelbestel Sequence Travel (toys) bij bol.comSequence - Dice

feitjes

weetjes

13-10-2005 itemWinning Moves presenteert de Duitse versie van Sequence op Spiel 2005 in Essen.

verwijzingen

Family Games
Nordic Games
Jax, Ltd.
Winning Moves
www.spellink.nl