doos

Zet 'm op, slak!

Zet 'm op, slak!

doos

aantal spelers

spelers
2 - 6

speelduur

duur
15 - 20

leeftijd

leeftijd
3+

soort

type
bordspel

prijsindicatie

niet in de winkel
verkrijgbaar

waardering van AnderSpel

waardering
acht

intro

Zes slakken doen mee aan een hardloopwedstrijd. De eerste en de laatste slak zijn de winnaars van de race.

materiaal

1 spelbord, 6 houten slakken in verschillende kleuren, 2 kleurendobbelstenen.

begin

Het spelbord toont een tuin met een parcours voor 6 slakken. De slakken worden op hun startveld geplaatst. Het spel wordt gespeeld in de richting van de klok. De jongste speler begint.

verloop

fotospelsituatie

In zijn beurt gooit de speler met de twee kleurendobbelstenen en plaatst de twee slakken in de aangegeven kleur één vakje naar voren (of één slak twee velden, als de dobbelstenen dezelfde kleur aangeven).

eind

De slak die het eerste over de finish komt, is de winnaar. Vervolgens wordt verder gespeeld, tot ook de laatste slak over de finish is gekropen. Ook deze slak is een winnaar.

positief

 • Het spelmateriaal is prima verzorgd. De houten slakken zijn lekker groot, blijven stevig staan en prima te hanteren door de jongste spelers, waar het spel voor is bedoeld.
 • Het afbeelding op het spelbord is het bekijken waard. Je ziet een tuin met allerlei toeschouwers: rupsen, krekels enz. Het parcours is sober gehouden, zodat de startposities, de velden en de finishlijn duidelijk te herkennen zijn. Hier kunnen geen misverstanden over ontstaan.
 • Volgens de regels van het spel, is het niet een speler die wint, maar een slak! En alle slakken spelen mee, ook als het spel met minder dan 6 spelers wordt gespeeld. Prima geschikt voor kinderen die niet goed tegen hun verlies kunnen! Toch zullen de meeste kinderen al gauw hun favoriet uitkiezen: 'Ik ben geel'. Het spel biedt alle mogelijkheden om de regels naar eigen wens aan te passen.

negatief

 • De leeftijdsindicatie loopt van 3 tot 7 jaar. Maar voor spelers van 6 of 7 biedt het spel al snel te weinig uitdaging. Het is echter prima geschikt voor kinderen die net de kleuren kunnen herkennen.
 • Op de afbeelding op de voorkant van de doos staan de slakken niet op de goede baan!

waardering van andere sites

AnderSpel8 / 9
5678
spieletest9 / 10
45678910
vlaams spellenarchief3 / 4
234
boardgamegeek5½ / 7
6
spielephase3 / 6
345

gemiddeld5 / 10
23456789

[toelichting: Elke balk geeft de waardering van een site weer. AnderSpel bijvoorbeeld geeft dit spel een 8.In het laatste gekleurde blokje staat dan ook 8. Hoe breder het blokje, hoe meer spellen een 8 hebben. De lege blokjes aan het eind van de balk geven de hoeveelheid spellen aan die een hogere waardering kregen.]

algemeen

Ravensburger heeft het spel gerestyled en uitgegeven onder de naam 'Hup, Nijntje Hop!' (Ravensburger, 1995)

Tempo, kleine SchneckeSnail's Pace Race

feitjes

 • jaar van uitgave
  1985
 • ontwerper
 • uitgever
 • ook bekend als
  Tempo, kleine Schnecke (Duitsland), Snail's Pace Race (USA)

verwijzingen

Ravensburger