doos

Socks in the City

Socks in the City

doos

aantal spelers

spelers
2

speelduur

duur
20 - 30

leeftijd

leeftijd
8+

soort

type
legspel

prijsindicatie

niet in de winkel
verkrijgbaar

waardering van AnderSpel

waardering
vijf

intro

De spelers proberen door het handig plaatsen van verbindingen verdwaalde sokken van gelijke kleuren met elkaar te verenigen.

materiaal

20 speldelen, 18 sokken in 6 verschillende kleuren en voor elke speler: 40 stokjes in zijn spelerskleur

speldeelBlauwe sokGele sok

begin

Elke speler ontvangt de stokjes (=verbindingen) in zijn spelerskleur. Met de 20 speldelen wordt het speelveld opgebouwd. Elk speldeel bestaat uit vier zeshoekige velden. Elk veld toont een metrostation in Berlijn. Elk station heeft 6 spoorstukjes. Sommige stations zijn al met elkaar verbonden door een 'neutrale' verbinding. In de loop van het spel plaatsen de spelers hun verbindingen op het speelveld om ook andere stations met elkaar te verbinden.
De sokkenfiches (2 van elke kleur) worden geschud en willekeurig op de stations gelegd. Sokken van gelijke kleur moeten minstens 6-10 velden uit elkaar liggen. Van elke kleur wordt 1 sokfiche op voorraad gelegd.

verloop

fotospelsituatie

De spelers zijn om en om aan de beurt. De startspeler plaatst 1 verbinding, elke volgende beurt plaatst de speler 2 verbindingen. De verbindingen moeten op een vrij gedeelte tussen twee stations worden geplaatst.
Zodra een speler met zijn verbindingen twee sokken in gelijke kleur met elkaar verenigd, ontvangt hij het fiche in die kleur uit de voorraad. Dit fiche kan niet meer worden verkregen.
De speler ontvangt net zoveel punten als het aantal zeshoekige velden dat tussen de beide sokken ligt, gemeten via de kortste route.
Let op: een sok op een station blokkeert de weg. Een verbindingen tussen twee sokken in gelijke kleur kan dus niet door een andere sok lopen.

eind

Als alle fiches verkregen zijn, eindigt het spel. De speler met de meeste punten is de winnaar van het spel.

positief

  • Het thema van het spel is ludiek: wie kent niet het probleem van de verdwaalde sokken? Waar is nou die andere helft van het paar?
  • Het spel is verpakt in een soort kerstsok. Maar eigenlijk komt het thema niet verder dan de titel van het spel en de sokkenfiches.
  • Het speelveld kan elk spel weer anders worden opgebouwd.

negatief

  • Het speelveld is veel te druk. Je ziet door alle afbeeldingen je eigen stokjes niet meer liggen.
  • Het spel zelf stelt eigenlijk niet zoveel voor. Je probeert je stokjes een beetje strategisch te plaatsen en je medespeler voor te zijn. Wie de laatste klapper maakt, wint vaak het spel.

waardering van andere sites

hall90003 / 6
345
spielephase3 / 6
3456
spieletest5 / 10
5678910
AnderSpel5 / 9
56789
hall9000 (bezoekers)2 / 6
345

gemiddeld2 / 10
23456789

[toelichting: Elke balk geeft de waardering van een site weer. AnderSpel bijvoorbeeld geeft dit spel een 5.Dit spel behoort tot de slechtste die AnderSpel kent. Het heeft de laagste waardering en alleen het eerste blokje heeft een kleur. Hoe breder het blokje, hoe meer spellen ook een 5 hebben.]

feitjes

weetjes

13-10-2005 itemBambus Spiele presenteert Socks in the City op Spiel 2005 in Essen.

verwijzingen

Bambus Spiele
White Goblin Games