doosbestel Stef Stuntpiloot bij bol.com

Stef Stuntpiloot

Stef Stuntpiloot

doosbestel Stef Stuntpiloot bij bol.com

aantal spelers

spelers
2 - 4

speelduur

duur
3 - 10

leeftijd

leeftijd
4+

soort

type
evenwichtspel

prijsindicatie

prijs
€ 21,-

waardering van AnderSpel

waardering
acht

intro

De spelers proberen te voorkomen dat het ronddraaiende vliegtuig hun kippen uit hun hok slaat door het vliegtuig op het juiste moment omhoog te zwiepen.

materiaal

Stef Stuntpiloot, standaard met 4 wippen en voor elke speler: 3 fiches

fiche01fiche02

begin

Stef Stuntpiloot vliegt (op batterijen) rondjes in zijn rode vliegtuig. Op de standaard staan vier wippen. Naast elke wip staat een kippenhok met daarin drie kippen (fiches). De spelers nemen elk plaats achter een wip.

verloop

spelmateriaal

De spelers spelen gelijktijdig. Als Stef in zijn vliegtuig over een kippenhok vliegt, wordt een kip uit het hok geslagen. Met zijn wip kan de speler het vliegtuig omhoog zwiepen, zodat het vliegtuig hoog over zijn hok vliegt en de kippen veilig in hun hok blijven zitten. Als een speler het vliegtuig een goede zwieper geeft, kan het vliegtuig precies op het hok van zijn buurman landen en zo een kip uit het hok slaan.

eind

Het spel eindigt zodra nog maar één speler één of meer kippen in zijn hok heeft. Hij is de winnaar van het spel.

positief

 • De spelregels zijn simpel. Je kan direct met spelen beginnen.
 • Je bent gedurende het hele spel actief. Het spel is enerverend en spannend tot het laatste moment. Altijd leuk om het vliegtuig zo'n zwieper te geven, dat het vliegtuig precies op het hok van je buurman landt en zo een kip uit het hok wegslaat.
 • Hoewel Stef Stuntpiloot een echt kinderspel is, beleven ook volwassenen veel plezier aan het spel, ook zonder dat de kinderen meespelen!
 • Een spelletje duurt aangenaam kort. Tijd voor revanche?

negatief

 • Het spel speelt het best met de volle bezetting. Zo kan Stef in elk hok de kippen raken. En elke speler heeft gelijke kans om een kip uit het hok van een buurman te slaan.

waardering van andere sites

boardgamegeek7 / 7
6
spieletest10 / 10
45678910
hall90005 / 5
45
vlaams spellenarchief4 / 4
234
goodgameguide9 / 9
56789
spellengek (Dagmar)4 / 4
1234
spellenhoek5 / 5
345
AnderSpel8 / 9
5678
spielephase5 / 6
345
hall9000 (bezoekers)5½ / 6
3456

gemiddeld10 / 10
23456789

[toelichting: Elke balk geeft de waardering van een site weer. AnderSpel bijvoorbeeld geeft dit spel een 8.In het laatste gekleurde blokje staat dan ook 8. Hoe breder het blokje, hoe meer spellen een 8 hebben. De lege blokjes aan het eind van de balk geven de hoeveelheid spellen aan die een hogere waardering kregen.]

algemeen

Het spel is een heruitgave. Het is eerder verschenen in 1993, ook bij MB. Deze uitgave ontving onder de naam Looping Louie in 1994 de onderscheinding 'Spiel des Jahres' Sonderpreis Kinderspiel.

Looping Louie - MB 1993

feitjes

 • jaar van uitgave
  2006
 • ontwerper
  Carol Wiseley
 • uitgever
 • ook bekend als
  Looping Louie (Duitsland), Fou Volant, le (Frankrijk)

verwijzingen

MB