doosbestel Sudoku bij bol.com

Het Sudoku Spel - Identity Games

Het Sudoku Spel - Identity Games

doosbestel Sudoku bij bol.com

aantal spelers

spelers
2 - 4

speelduur

duur
10 - 40

leeftijd

leeftijd
8+

soort

type
legspel

prijsindicatie

prijs
15,-

waardering van AnderSpel

waardering
vijf

intro

De spelers ontvangen precies dezelfde Sudoku puzzel en proberen deze als eerste op te lossen.

materiaal

1 zandloper, 1 oplossingenboekje en voor elke speler: 1 gelijke set van 100 puzzels en 1 potlood

begin

In een spel met meer dan één speler, onvangt elke speler dezelfde Sudoku puzzel en een potlood. Een puzzel bestaat uit een raster van 9×9 velden, onderverdeeld in 9 kleinere rasters van 3×3 velden. In elke rij en in elke kolom mag elk cijfer (1 t/m 9) één keer voorkomen. En ook elk kleiner raster bevat elk cijfer (1 t/m 9) slechts één keer. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad is in de puzzel een aantal cijfers reeds ingevuld. Elke puzzel heeft slechts één goede oplossing.

verloop

Nadat het startsein is gegeven, probeert elke speler als eerste de puzzel op te lossen. Het oplossingenboekje bevat voor elke puzzel een tip, waarbij een aantal cijfers wordt verklapt.

eind

De speler die als eerste de puzzel heeft opgelost, wint het spel.

positief

  • Het afgelopen jaar denderde de rage van Sudoku over ons land. Je kunt het de spellenuitgevers niet kwalijk nemen dat zij hier ook een graantje van mee willen pikken. In de uitgave van Identity Games gaat het erom de snelste te zijn.
  • Het spel bevat 100 puzzels in 6 verschillende moeilijkheidsgraden. Je kan afspreken allemaal dezelfde puzzel op te lossen, of elke speler een eigen moeilijkheidsgraad te geven.

negatief

  • Aangezien de puzzels worden ingevuld met een potlood, kan een eenmaal opgeloste puzzel niet nogmaals worden gespeeld.
  • Een Sudoku oplossen is leuk, op zijn tijd, maar de lol van het snelste te willen zijn, zie ik niet in.
  • Het blijft gewoon een 'puzzel', het wordt nergens een 'spel'. De spelers spelen voor zich, er is helemaal geen interactie. Dat heeft het voordeel dat je het prima in je eentje kan spelen.

waardering van andere sites

spielephase3 / 6
3456
goodgameguide5 / 9
56789
AnderSpel5 / 9
56789
vlaams spellenarchief1 / 4
234
spellengek (Peter Hein)1 / 5
2345
spieletest3 / 10
5678910

gemiddeld1 / 10
23456789

[toelichting: Elke balk geeft de waardering van een site weer. AnderSpel bijvoorbeeld geeft dit spel een 5.Dit spel behoort tot de slechtste die AnderSpel kent. Het heeft de laagste waardering en alleen het eerste blokje heeft een kleur. Hoe breder het blokje, hoe meer spellen ook een 5 hebben.]

varianten

Elke speler onvangt dezelfde Sudoku puzzel en een potlood. De zandloper wordt gedraaid. Als de tijd is verlopen, ontvangt elke speler per correct ingevuld cijfer een punt. De speler met de meeste punten wint het spel.

algemeen

In 2005 werd Sudoku een ware rage. In korte tijd verschenen puzzelboekjes, bordspellen en computerspellen rond de populaire puzzel.

Sudoku- Schouten, G.bestel Sudoku- Schouten, G. (books-nl) bij bol.comSudoku + Kakuru PC-spelbestel Sudoku + Kakuru (computer) bij bol.com

feitjes

weetjes

13-10-2005 itemWinning Moves presenteert Sudoku op Spiel 2005 in Essen.

verwijzingen

Identity Games
Winning Moves