doosbestel Sudoku het spel bij bol.com

Sudoku - University Games

Sudoku - University Games

doosbestel Sudoku het spel bij bol.com

aantal spelers

spelers
1 - 2

speelduur

duur
10 - 40

leeftijd

leeftijd
8+

soort

type
legspel

prijsindicatie

prijs
17,-

waardering van AnderSpel

waardering
vijf

intro

De twee spelers (of twee teams van spelers) ontvangen precies dezelfde Sudoku puzzel en proberen deze als eerste op te lossen.

materiaal

100 Sudoku opdrachten, 1 dobbelsteen en voor elke speler: 1 tray en 1 set van 81 getallenfiches

cijfers

begin

In een spel met meer dan één speler, onvangt elke speler dezelfde Sudoku puzzel, een tray en een set getallenfiches. De ene speler speelt met rood, de andere speler met blauw. Een puzzel bestaat uit een raster van 9×9 velden, onderverdeeld in 9 kleinere rasters van 3×3 velden. In elke rij en in elke kolom mag elk cijfer (1 t/m 9) één keer voorkomen. En ook elk kleiner raster bevat elk cijfer (1 t/m 9) slechts één keer. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad is in de puzzel een aantal cijfers reeds ingevuld. Elke puzzel heeft slechts één goede oplossing. De spelers kunnen de moeilijkheidsgraad zelf bepalen, of deze bepalen door een worp met de dobbelsteen: 1-2: mild, 3-4: hot, 5-6: spicy.

verloop

Nadat het startsein is gegeven, probeert elke speler als eerste de puzzel op te lossen.

eind

De speler die als eerste de puzzel heeft opgelost, wint het spel. Je kunt ook afspreken meer dan één ronde te spelen.

positief

  • Het afgelopen jaar denderde de rage van Sudoku over ons land. Je kunt het de spellenuitgevers niet kwalijk nemen dat zij hier ook een graantje van mee willen pikken. In de uitgave van University Games gaat het erom de snelste te zijn.
  • Het spel bevat puzzels in 3 verschillende moeilijkheidsgraden: mild, hot en spicy. Je kan afspreken allemaal dezelfde puzzel op te lossen, of de spelers een eigen moeilijkheidsgraad te geven.

negatief

  • Een Sudoku oplossen is leuk, op zijn tijd, maar de lol van het snelste te willen zijn, zie ik niet in.
  • Het blijft gewoon een 'puzzel', het wordt nergens een 'spel'. De spelers spelen voor zich, er is helemaal geen interactie. Dat heeft het voordeel dat je het prima in je eentje kan spelen.

waardering van andere sites

AnderSpel5 / 9
56789
vlaams spellenarchief1 / 4
234
spellengek (Peter Hein)1 / 5
2345

gemiddeld1 / 10
23456789

[toelichting: Elke balk geeft de waardering van een site weer. AnderSpel bijvoorbeeld geeft dit spel een 5.Dit spel behoort tot de slechtste die AnderSpel kent. Het heeft de laagste waardering en alleen het eerste blokje heeft een kleur. Hoe breder het blokje, hoe meer spellen ook een 5 hebben.]

algemeen

In 2005 werd Sudoku een ware rage. In korte tijd verschenen puzzelboekjes, bordspellen en computerspellen rond de populaire puzzel.

Sudoku + Kakuru PC-spelbestel Sudoku + Kakuru (computer) bij bol.comSudoku - Schouten, G.bestel Sudoku- Schouten, G. (books-nl) bij bol.com

feitjes

verwijzingen

University Games