doosbestel Tipover bij bol.com

Tipover - Crate Game

Tipover - Crate Game

doosbestel Tipover bij bol.com

aantal spelers

spelers
1

speelduur

duur
5 - 15

leeftijd

leeftijd
8+

soort

type
legspel

prijsindicatie

prijs
€ 22,-

waardering van AnderSpel

waardering
negen

intro

De speler probeert door het handig kantelen van kratten het mannetje van de startkrat naar de rode krat te brengen, zonder dat hij moet springen of de grond raakt.

materiaal

1 spelbord, 40 opdrachtkaarten, 17 kratten, 1 mannetje, 1 opbergzakje.

kratkrattenopdracht

begin

Het speelveld bestaat uit een rooster van 6×6. De speler kiest een opdrachtkaart en plaatst de kratten op het rooster volgens het gekozen voorbeeld. De overige kratten worden terzijde gelegd. Deze worden bij deze opdracht niet gebruikt. De kratten zijn 1 hokje breed, maar verschillen in hoogte. Het mannetje wordt bovenop de startkrat geplaatst.

verloop

fotospelsituatie

De speler probeert het mannetje over de aanwezige kratten naar de rode krat te brengen. Het mannetje mag de grond niet raken. Het mannetje kan van de ene krat op de andere krat lopen, als de kratten elkaar horizontaal of vertikaal raken. De speler kan een krat waarop het mannetje staat, laten kantelen. Een eenmaal gekantelde krat kan niet meer rechtop worden gezet. De krat moet genoeg ruimte hebben om te kantelen. Hij kan niet over de rand van het speelbord komen.

eind

Als het mannetje de rode krat heeft bereikt, kan een volgende opdracht worden gekozen.

positief

  • De moeilijkheidsgraad van de opdrachten loopt langzaam op. Je kunt dus met eenvoudige opdrachten beginnen.
  • Achterop elke opdracht staat de oplossing, voor het geval dat je er echt niet uitkomt. Maar het begrijpen van de code waarin de oplossingen worden gegeven is een puzzel op zich!

negatief

  • Is het bij Rush Hour nog mogelijk om na wat heen- en weerschuiven weer in de uitgangspositie terug te komen, bij Tipover is dat niet mogelijk. Kom je er niet uit, dan zit er niks anders op alle kratten van het spelbord te halen en er opnieuw op te plaatsen.

waardering van andere sites

AnderSpel9 / 9
5678
vlaams spellenarchief4 / 4
234
spellenhoek5 / 5
345
speelduivel4 / 5
1234
spieletest9 / 10
45678910

gemiddeld9 / 10
23456789

[toelichting: Elke balk geeft de waardering van een site weer. AnderSpel bijvoorbeeld geeft dit spel een 9.Dat is de hoogste waardering die AnderSpel geeft. Hoe breder het blokje, hoe meer spellen ook een 9 hebben. Er zijn geen lege blokjes aan het eind van de balk, dus er zijn geen spellen die een hogere waardering hebben!]

algemeen

Tipover is ook verkrijgbaar in een Spiderman-uitvoering. De kratten zijn vervangen door flatgebouwen, wat mooi bij het thema past.

Spider-man Tipover

feitjes

  • jaar van uitgave
    2005
  • ontwerper
    James W. Stephens
  • uitgever

verwijzingen

Online Tipover spelen
ThinkFun
www.spellink.nl