doosbestel Triomino Excel bij bol.com

Triominos

Triominos

doosbestel Triomino Excel bij bol.com

aantal spelers

spelers
2 - 4

speelduur

duur
30 - 60

leeftijd

leeftijd
8+

soort

type
legspel

prijsindicatie

prijs
€ 43,-

waardering van AnderSpel

waardering
zes

intro

Bij Triominos hebben de spelstukken de vorm van een driehoek. Op elke hoekpunt staat een getal (waarde 0 tot 5). Om een stuk te kunnen plaatsen, moeten minimaal twee getallen passend worden aangelegd.

materiaal

56 spelstukken in de vorm van een driehoek en voor elke speler een plankje om zijn spelstukken op te plaatsen.

spelstuk01spelstuk02spelstuk03

begin

De spelstukken worden gedekt geschud. Afhankelijk van het aantal spelers ontvangt elke speler een aantal spelstukken, die hij op zijn plankje legt. De overige spelstukken komen gedekt op voorraad.
De spelstukken hebben de vorm van een driehoek. Elk spelstuk heeft een getal op elk van de hoekpunten.
De startspeler trekt een spelstuk en plaatst deze voor iedereen zichtbaar op het speelveld. Hij ontvangt hiervoor de som van de getallen op het spelstuk als punten. Dit is de startopstelling.

verloop

fotospelsituatie

Triominos wordt gespeeld in de richting van de klok. In zijn beurt moet de speler:

  1. één spelstuk plaatsen;
  2. of tot 3× een spelstuk trekken, zolang de voorraad strekt.
ad 1: In zijn beurt mag een speler een spelstuk van zijn plankje op het speelveld leggen, met minstens één zijde passend aan een reeds liggende spelsteen. Als dit lukt, ontvangt hij hiervoor de som van de getallen op zijn aangelegde spelstuk als punten.
ad 2: Indien de speler geen spelsteen kan of wil aanleggen, moet hij een spelsteen van de voorraad trekken. Hij ontvangt hiervoor 5 minpunten. Indien de speler ook het derde getrokken spelstuk niet kan plaatsen, ontvangt hij nog eens 10 minpunten. Als de voorraad op is, ontvangt de speler in totaal 10 minpunten.

eind

Het spel eindigt zodra een speler geen stenen meer op zijn plankje heeft staan. Deze speler ontvangt nog 25 punten extra plus de som van de getallen op de spelstukken op de plankjes van zijn medespelers. De speler met de meeste punten wint.

positief

  • De regels zijn eenvoudig. Je kunt zo met spelen beginnen.
  • Het spel is een variant op het alom bekende Domino. Alleen ontstaat nu geen lange slinger van spelstukken, maar een mooie vlakvulling.

negatief

  • Er wordt heel wat afgerekend in dit spel. Speel je met spelers die lang zoeken naar de hoogst mogelijke score, dan kan een spel wel erg lang duren.
  • Het geluk schuilt ook hier weer in het blind trekken van spelstukken van de voorraad. Als je geluk hebt, kan je het stuk direct plaatsen, als je pech hebt moet je drie stukken trekken, die je alle drie niet kunt plaatsen! Dit kost je 25 punten en je bent verder van je doel af geraakt. Namelijk al je stukken kwijtraken!

waardering van andere sites

vlaams spellenarchief4 / 4
234
AnderSpel6 / 9
56789
spielephase3 / 6
3456
boardgamegeek5½ / 8
67
speelduivel2 / 6
3456

gemiddeld3 / 10
23456789

[toelichting: Elke balk geeft de waardering van een site weer. AnderSpel bijvoorbeeld geeft dit spel een 6.In het laatste gekleurde blokje staat dan ook 6. Hoe breder het blokje, hoe meer spellen een 6 hebben. De lege blokjes aan het eind van de balk geven de hoeveelheid spellen aan die een hogere waardering kregen.]

algemeen

Triomionos is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: van luxe-editie met een stevige spelstukken tot een eenvoudige reisuitvoering.
Het spel is ook uitgebracht in een Disney-variant. Hierbij moeten geen cijfers, maar verschillende Disney-figuurtjes passend worden aangelegd. Een leuk en leerzaam spel om kleuren en figuren te herkennen.

Triominos - De Luxebestel Triominos De Luxe (toys) bij bol.comTriominos ScoreblokTriomino Excelbestel Triomino Excel (toys) bij bol.comTriominos (reisuitvoering)bestel Triomino (reisuitvoering) (toys) bij bol.comTrio Domino - Clown Games

feitjes

weetjes

1989 itemTriominos is winnaar van de Speelgoed van het Jaar-verkiezing 1989.

verwijzingen

Goliath Games
www.spellink.nl