doosbestel Twister - Kinderspel bij bol.com

Twister

Twister

doosbestel Twister - Kinderspel bij bol.com

aantal spelers

spelers
2 - 4

speelduur

duur
10 - 20

leeftijd

leeftijd
6+

soort

type
evenwichtspel

prijsindicatie

prijs
20,-

waardering van AnderSpel

waardering
zes

intro

Draai het rad, voer de opdrachten uit en probeer de laatste te zijn die overeind blijft.

materiaal

1 draaischijf en 1 speelveld

begin

Het speelveld toont een rooster van 4×4. Elk van de vier rijen heeft vier cirkels in één kleur: rood, geel, groen en blauw.
Eén speler is de spelleider. Hij draait aan de draaischijf.
De draaischijf is verdeeld in vier delen en elk deel komt overeen met een ledemaat: linkervoet, rechtervoet, linkerhand en rechterhand. Elk deel heeft één vakje voor elk van de vier kleuren.

verloop

fotospelsituatie

De spelleider draait aan de draaischijf en zegt het resultaat hardop, bijvoorbeeld: linkervoet op geel. Nu moeten de spelers dit lichaamsdeel op een vrije cirkel in de betreffende kleur plaatsen. Hun overige ledematen blijven op hun plaats staan. Zodra een ledemaat van zijn plek komt als dat niet mag, of als een ander lichaamsdeel (zoals een knie of een elleboog) het speelveld raakt, ligt de betreffende speler uit het spel.

eind

De speler die als laatste overeind blijft, wint het spel.

positief

  • Een spelletje Twister is een uitstekende manier om je lenigheid te testen. Om de opdrachten goed uit te kunnen voeren, moet je je in de meest vreemde bochten wringen.
  • Twister is grappig en daardoor een prima spel voor een feestje of als je in een melige bui bent (of wil komen!).

negatief

  • Doordat één speler aan de draaischijf draait, moet je met minstens drie spelers zijn om ook echt in de knoop te kunnen raken.

waardering van andere sites

spielephase5 / 6
345
spieletest9 / 10
45678910
vlaams spellenarchief3 / 4
234
AnderSpel6 / 9
5678
boardgamegeek5 / 7
6

gemiddeld7 / 10
23456789

[toelichting: Elke balk geeft de waardering van een site weer. AnderSpel bijvoorbeeld geeft dit spel een 6.In het laatste gekleurde blokje staat dan ook 6. Hoe breder het blokje, hoe meer spellen een 6 hebben. De lege blokjes aan het eind van de balk geven de hoeveelheid spellen aan die een hogere waardering kregen.]

algemeen

  • Twister Moves (MB, 2003) is gebaseerd op het klassieke Twister. In dit spel heeft elke speler zijn eigen speelveld. De draaischijf is vervangen door een muziek-cd. De spelers voeren de instructies uit en maken zo hun eigen danspasjes. Vanaf 8 jaar.<
  • Party Twister (MB, 2005) kent dezelfde spelregels, maar is verpakt in een handige draagtas. Zo kan het spel makkelijk worden meegenomen, bijvoorbeeld naar het strand: de draaischijf kan namelijk ook als frisbee worden gebruikt.
  • Twister is ook uitgebracht in een unieke speelkleed-uitvoering! Het speltapijt is een sterk vloerkleed van 1 × 1 meter groot. Het Speeltapijt Twister is o.a. te koop bij: Wehkamp.

Originele uitgave Twister - 1966Twister MovesTwisterbestel Twister (toys) bij bol.comSpeeltapijt TwisterDraai je eruit - Clown Gamesbestel Draai Je Eruit BS (toys) bij bol.com

feitjes

weetjes

10-02-2005 itemMB presenteert Party Twister Twister op Spielwarenmesse 2005 in Nürnberg.

verwijzingen

MB
Van der Meulen BV
www.spellink.nl