doos

Weekend Miljonairs

Weekend Miljonairs

doos

aantal spelers

spelers
2 - 5

speelduur

duur
30 - 40

leeftijd

leeftijd
12+

soort

type
bordspel

prijsindicatie

niet in de winkel
verkrijgbaar

waardering van AnderSpel

waardering
acht

intro

De spelers proberen door het goed beantwoorden van vragen de eerste te zijn die 1 miljoen verdient.

materiaal

980 vragenkaartjes, veel speelgeld en voor elke speler: 1 kaarthouder, 4 hulpkaartjes (met antwoordmogelijkheid A, B, C en D), 3 verschillende hulpfiches

hulpkaart - antwoordmogelijkheid Bvragenkaart voor 25 Eurovragenkaart voor 16 000 Eurohulpfiches

begin

Het spel wordt gespeeld in verschillende ronden. De spelers zijn om de beurt een ronde de spelleider. De overige spelers ontvangen een kaarthouder en 3 hulpfiches: '50/50', 'bel een vriend' en 'vraag het publiek'.

verloop

De spelleider leest de eerste vraag met de vier antwoordmogelijkheden voor. Het goed beantwoorden van een vraag levert het op de kaart afgebeelde geldbedrag op. Voor elke volgende vraag is dit geldbedrag hoger.
Elke speler geeft met zijn kaarthouder het goede antwoord aan door de overige antwoordmogelijkheden dicht te schuiven. De spelers maken tegelijkertijd hun keuze bekend:

 • Als het gekozen antwoord goed is, ontvangt de speler het geldbedrag.
 • Als het gekozen antwoord fout is, ligt de speler voor de rest van deze ronde uit het spel. Hij ontvangt een geldbedrag van 500 als hij tot de 5e vraag heeft meegespeeld. Als hij tot de 10e vraag (of verder) heeft meegespeeld, ontvangt hij een geldbedrag van 16.000.
 • Een speler mag ook passen: hij ontvangt dan het geldbedrag dat hoort bij de vorige vragenkaart en ligt voor de rest van deze ronde uit het spel.
De spelers kunnen tijdens elke ronde elk hulpfiche eenmaal inzetten:
 • 50/50: De spelleider laat de speler weten, welke twee antwoordmogelijkheden fout zijn.
 • bel een vriend: de speler kiest een medespeler die zijn gekozen antwoord aan de spelleider geeft. Deze voegt daar het juiste antwoord aan toe en overhandigt deze twee antwoorden aan de speler.
 • vraag het publiek: alle medespelers geven hun gekozen antwoord aan de spelleider. Deze voegt daar het juiste antwoord aan toe en overhandigt alle antwoorden aan de speler.
Spelers die uit het spel liggen, kunnen nog wel als publiek of vriend fungeren. Nadat alle spelers uit het spel liggen, wordt de volgende speler spelleider en de volgende ronde begint.

eind

Het spel eindigt zodra een speler 1 miljoen bij elkaar heeft verzameld, hij is de winnaar van het spel.

positief

 • Het spel bevat materiaal voor 5 spelers, maar je kunt het spel ook spelen zoals op televisie. Hierbij is er een spelleider en een kandidaat. De overige spelers fungeren als publiek of vriend.
 • Het populaire TV-spel is prima omgezet in een spannend spel! In de makkelijkere categoriën zijn er meer vragenkaarten toegevoegd dan bij de moeilijkere categoriën. Je kunt het spel dus verschillende keren spelen, voordat je dezelfde vragen tegenkomt.

negatief

 • Wat je mist is een soundtrack met de spannende muziek van het TV-spel!
 • Je moet er maar op vertrouwen dat het publiek of je vriend het goede antwoord weet. Spreek van te voren af, dat als het publiek of de vriend nog in het spel, de hulpkaart met het door hem zelf gekozen antwoord moet worden ingeleverd. Dit staat niet met zoveel woorden in de spelregels, maar ligt het meest in de geest van het spel.

algemeen

De wereldberoemde kennisquiz Weekend Miljonairs is ook verschenen als game voor de Nintendo DS. Het spel is o.a. verkrijgbaar bij: Wehkamp en Bol.com.

Weekend miljonairs (DS)bestel Weekend Miljonairs (DS) (toys) bij bol.com

feitjes

 • jaar van uitgave
  2002
 • uitgever
 • ook bekend als
  die Millionen Show (Duitsland)
 • onderscheidingen

weetjes

22-08-2001 itemWeekend Miljonairs is winnaar van de Spiel der Spiele-verkiezing 2001 in de categorie Spellen voor groepen.
06-06-2001 itemWeekend Miljonairs is genomineerd voor de Speelgoed van het Jaar-verkiezing 2001 in de categorie 12+.

verwijzingen

Zoek Weekend Miljonairs op Marktplaats.nl
Speel de SuperQuiz
Jumbo
www.spellink.nl