doos

Wildlife DVD Bordspel

Wildlife DVD Bordspel

doos

aantal spelers

spelers
2 - 4

speelduur

duur
60 - 75

leeftijd

leeftijd
8+

soort

type
bordspel

prijsindicatie

niet in de winkel
verkrijgbaar

waardering van AnderSpel

waardering
acht

intro

De spelers kijken goed naar het filmpje over de wilde dieren in het Serengeti natuurpark. Ze proberen de vragen goed te beantwoorden. Wie filmt als eerste de 'Big Five'?

materiaal

1 rond spelbord, 2 DVD's, speelkaarten en voor elke speler: 1 terreinwagens en 3 antwoordkaarten (A, B en C) in zijn spelerskleur. Je hebt daarnaast een mogelijkheid nodig om de DVD's af te spelen.

verrekijkercamouflagetentlekke bandfilmblikluipaardbuffelneushoornleeuwolifantantwoordaantwoordbantwoordc

begin

Het spelbord toont verschillende routes door het Serengeti natuurpark. Langs de route staan filmpunten, waar de verschillende dieren gefilmd kunnen worden. Het gaat om de 'Big Five': luipaard, buffel, neushoorn, leeuw en olifant.
Elke speler ontvangt een terreinwagen en drie antwoordkaarten (A, B en C) in zijn spelerskleur. De terreinwagens komen op de startvelden op het spelbord.
De kaarten worden geschud en op een gedekte trekstapel gelegd. De kaarten tonen een dier (luipaard, buffel, neushoorn, leeuw of olifant) of een actie, zoals een verrekijker (joker), een pestkaart of een beschermkaart.

verloop

De DVD wordt in de speler gedaan en de eerste meerkeuzevragen worden gesteld. De spelers kiezen na elke vraag een antwoordkaart (A, B of C) en leggen deze tegelijk open neer. Als een speler de vraag goed heeft beantwoord, trekt hij een kaart van de stapel en neemt deze in zijn hand.
Nadat de eerste vragen zijn beantwoord, mogen de spelers om de beurt acties uitvoeren. De volgorde wordt bepaald door de posities van de terreinwagens. De speler die achteraan staat, is als eerste aan de beurt.
In zijn beurt mag de speler verschillende acties uitvoeren:

 • Ruilen: De speler mag één of meer kaarten uit zijn hand ruilen met zijn medespeler. Deze mogen weigeren.
 • Dierkaart(en) uitspelen: De speler mag dierkaarten uitspelen om met zijn terreinwagen naar het eerstvolgende, onbezette filmpunt te rijden. Hij moet dan de afgebeelde dierkaarten uitspelen. Een 'verrekijker' telt als joker. Op elk filmpunt is plaats voor slechts één terreinwagen. Het is dus mogelijk verschillende bezette filmpunten over te slaan!
 • Pestkaart(en) uitspelen: De speler kan een 'filmblik' spelen om blind een kaart bij een medespeler te trekken of een 'lekke band' om een medespeler een beurt te laten overslaan. De getroffen medespeler kan met een 'camouflagetent' de aanval afslaan.
Aan het eind van zijn beurt mag de speler niet meer dan vijf kaarten in zijn hand hebben. Eventuele overige kaarten worden op de aflegstapel gelegd. Nu gaat de beurt naar de volgende speler. Nadat alle spelers aan de beurt zijn geweest, volgt het volgende filmpje en de bijbehorende vragen. Soms verschijnt er een 'Big Five' moment op de DVD. Dit kan voor bepaalde spelers een positief of een negatief effect hebben!

eind

Het spel eindigt zodra de eerste speler het finishveld heeft bereikt.

positief

 • Het spelmateriaal is prima verzorgd. De filmbeelden zijn gemaakt door Hugo van Lawick, één van de meest bekende natuurfilmers.
 • De moeilijkheidsgraad van de vragen varieert van eenvoudig tot puur gokken. Gelukkig krijgt elke speler dezelfde vragen voor zijn kiezen. En als je goed naar het filmpje kijkt, weet je vast het antwoord op de derde vraag!
 • Het geeft niet als je een beetje achter ligt. Dat haal je vast later weer in. De hardlopers zullen het meest gepest worden en je kunt de voorliggers later weer passeren!

negatief

 • Liefhebbers van natuurfilms zijn bij het beantwoorden van de vragen duidelijk in het voordeel. Maar daarnaast ben je ook afhankelijk van de kaarten die je trekt van de stapel. Heb je pech, dan trek je steeds niet die olifant die je nodig hebt om naar het volgende filmpunt te gaan. Dan maar afwachten of je over je voorligger heen kunt springen!
 • Het spel zelf stelt niet zoveel voor. Het spel moet het echt hebben van de mooie filmbeelden.
 • Het einde van het spel verloopt wat onbevredigend. Om het laatst filmpunt te bereiken moet je de vijf verschillende dieren afleggen. Aangezien je aan het eind van je beurt slechts vijf kaarten in je hand mag hebben, is dit vooral een kwestie van geluk.

algemeen

 • Identity Games heeft ook het Sealife DVD Bordspel op de markt gebracht. Hierin nemen de spelers een duik in de diepzee! De filmbeelden zijn gemaakt door de wereldberoemde duiker Cousteau.
 • Na Wildlife en Sealife brengt Identity Games nu de derde titel in deze serie op de markt: Jungle Life DVD bordspel. Hierin kruipen de spelers in de huid van chimpansees en duiken in de jungle vol gevaren.

Sealife DVD BordspelJungle Life DVD bordspel

feitjes

weetjes

02-02-2007 itemWildlife DVD Bordspel is winnaar van de Toy Innovation Award-verkiezing 2007 in de categorie Games + Action.
01-02-2007 itemJumbo presenteert Wildlife DVD Bordspel op Spielwarenmesse 2007 in Nürnberg.
08-11-2006 itemWildlife DVD Bordspel is winnaar van de Speelgoed van het Jaar-verkiezing 2006 in de categorie 8 - 12 jaar.
08-06-2006 itemWildlife DVD Bordspel is genomineerd voor de Speelgoed van het Jaar-verkiezing 2006 in de categorie 8 - 12 jaar.

verwijzingen

Officiële website van het spel
Identity Games
Jumbo
www.spellink.nl