doos

Woordzoeker Turbo

Woordzoeker Turbo

doos

aantal spelers

spelers
2 - 9

speelduur

duur
10 - 30

leeftijd

leeftijd
8+

soort

type
bordspel

prijsindicatie

prijs
19,-

waardering van AnderSpel

waardering
zes

intro

Vind zo snel mogelijk de woorden. Wie als eerste drie fiches heeft verzameld, heeft het spel gewonnen.

materiaal

1 totem, 10 fiches, 1 spinner, 30 dubbelzijdige speelkaarten en 1 handleiding

Woordzoeker Turbo SpeelkaartWoordzoeker Turbo SpinnerWoordzoeker Turbo Totem

begin

Schud de kaarten. Pak tien kaarten van de stapel en leg de spinner en de totem op tafel. Woordzoeker kan nu al beginnen.

verloop

fotospelsituatie

De spinner wordt gedraaid. Het kleurvakje komt overeen met een gekleurd vakje op de kaart. Het gezochte woord moet nu op de kaart worden gevonden. Het woord kan horizontaal, verticaal, schuin en van rechts naar links staan en andersom. Wie het woord heeft gevonden knijpt in de totem. Als het klopt, dan krijg je de kaart. Als je het woord niet direct kan aanwijzen, komt de kaart onderop de stapel en mag je de volgende beurt niet mee doen. De ronde eindigt als een speler drie kaarten heeft. Deze speler krijgt een fiche. Alle kaarten worden weer geschud en het spel begint opnieuw.

eind

De speler die als eerste drie fiches heeft, heeft het spel gewonnen.

positief

  • Het spel is heel duidelijk en simpel. Je kan zo het spel beginnen.
  • Iedereen kent de puzzel. Dit is een andere manier om woordzoeker nu ook op deze manier samen te kunnen spelen.

negatief

  • De speler die de letter recht voor zich heeft, heeft een groot voordeel. Je wil graag met alle spelers rondom de kaart zitten, dus enkele spelers zien de letters op zijn kop. Een oplossing is om de richting van de letter elke beurt te draaien naar de volgende speler.
  • De totem ziet er uit als een hondenspeeltje en maakt ook het geluid van een hondenspeeltje. Kijk niet raar op als je hond, na twee keer knijpen, er van door gaat met de totem. Het is een beetje flauw, maar je kan natuurlijk ook gewoon iets roepen als je een bepaald woord hebt gevonden.

strategie

Werk zo strategisch mogelijk de kaart af. Zoek bijvoorbeeld regel voor regel naar de eerste letter van het woord. Vind je de beginletter, kijk dan of het gezochte woord er ergens omheen staat geschreven.

algemeen

Goliath heeft eerder Woordzoeker The Original uitgebracht. Woordzoeker Turbo is ook niet de eerste variant. Inmiddels heeft Goliath de versies Junior, Tour Edition en XXL al uitgebracht. Verder is er een uitbreiding van het originele spel met meer woordkaarten om mee te spelen. Bij alle varianten draait het natuurlijk om het zoeken van woorden.

Woordzoeker Original - Gezelschapsspelbestel Woordzoeker Original - Gezelschapsspel (toys) bij bol.comWoordzoeker The Original Tour Edition (Tin)bestel Woordzoeker The Original Tour Edition (Tin) (toys) bij bol.comWoordzoeker Junior - Kinderspelbestel Woordzoeker Junior - Kinderspel (toys) bij bol.comWoordzoeker XXL (70592)bestel Woordzoeker XXL (70592) (toys) bij bol.com

feitjes

verwijzingen

Goliath Games

Met dank aan Goliath Games voor het recensie-exemplaar.