doosbestel De Kolonisten van Catan - Uitbreiding De Zeevaarders uitbreidingset - Bordspel bij bol.com

De Zeevaarders van Catan


Uitbreiding op De Kolonisten van Catan

De Zeevaarders van Catan


Uitbreiding op De Kolonisten van Catan

doosbestel De Kolonisten van Catan - Uitbreiding De Zeevaarders uitbreidingset - Bordspel bij bol.com

aantal spelers

spelers
3 - 4

speelduur

duur
75 - 90

leeftijd

leeftijd
10+

soort

type
bordspel

prijsindicatie

prijs
11,-

waardering van AnderSpel

waardering
acht

intro

Winnaar is degene die als eerste een van te voren bepaald aantal punten behaalt, door het bouwen van steden en dorpen en het als eerste bebouwen van onontdekt land.

materiaal

24 velden, 8 winstpuntenfiches, 10 getallenfiches, 12 havenplaatjes, 1 piratenschip, voor elke speler: 15 schepen

Dit spel is een uitbreiding bij De Kolonisten van Catan

positief

  • Met deze uitbreiding worden de mogelijkheden tot het leggen van een nieuw spelbord aanzienlijk vergroot. In het spelregelboekje staan verschillende scenario's gegeven, om je alvast op ideeën te brengen.
  • Zolang je vaarroute niet is ingesloten door twee dorpen of steden is het toegestaan je vaarroute te verleggen. Hierdoor is de spelsituatie op het bord minder statisch dan in het basisspel.
  • Heb je in het begin pech met het plaatsen van je dorpen op een veld met een acht of een zes, of kom je net die ene grondstofsoort te kort, dan is het bijvoorbeeld in de variant met het ontdekken van nieuwe eilanden mogelijk alsnog op een gunstig veld te komen.

strategie

De strategie voor deze uitbreiding is grotendeels gelijk aan de strategie die je gebruikt voor het basisspel.
Speel je (bijvoorbeeld) de variant met het ontdekken van nieuwe eilanden en heb je in het begin pech met het plaatsen van je dorpen op een veld met een acht of een zes, of kom je net die ene grondstofsoort te kort, vaar dan zo snel mogelijk uit om alsnog op een gunstig veld te komen.
De opbrengst wol is in het basisspel van ondergeschikt belang, maar nu heb je het hard nodig als je wilt uitvaren. Probeer dus je eerste dorp aan een gunstig weiland te bouwen of zorg dat je daar snel kan komen.

waardering van andere sites

spellengek (wendy)5 / 5
2345
spellengek (Peter Hein)5 / 5
2345
spielephase6 / 6
3456
boardgamegeek7½ / 8
67
hall90005 / 6
345
AnderSpel8 / 9
56789
spellenhoek5 / 6
3456
spieletest9 / 10
5678910
jeux 2 rody4 / 5
345
hall9000 (bezoekers)4½ / 6
345
vlaams spellenarchief3 / 4
234
spellengek (dagmar)3 / 5
2345

gemiddeld8 / 10
23456789

[toelichting: Elke balk geeft de waardering van een site weer. AnderSpel bijvoorbeeld geeft dit spel een 8.In het laatste gekleurde blokje staat dan ook 8. Hoe breder het blokje, hoe meer spellen een 8 hebben. De lege blokjes aan het eind van de balk geven de hoeveelheid spellen aan die een hogere waardering kregen.]

algemeen

  • De Zeevaarders van Catan is een uitbreiding op het spel De Kolonisten van Catan. Om het spel te kunnen spelen heb je verschillende onderdelen van het basisspel nodig.
  • Voor de liefhebbers van het spel een absolute must: de roman 'De kolonisten van Catan' (Rebecca Gable) is een historische roman waarin het wel en wee van de groep eilandbewoners wordt beschreven. De nederlandse vertaling is verkrijgbaar vanaf februari 2005.

Nieuwe look - De Zeevaarders van CatanBasisspel - De kolonisten van Catanbestel Kolonisten van Catan Spel  (toys) bij bol.comDe roman - De kolonisten van Catan - Rebecca Gablebestel De kolonisten van Catan - Gable, R. (books-nl) bij bol.comCD-rom - Kolonisten van Catan (incl. Zeevaarders)CD-rom - Catan, Deluxe Editionbestel Catan, Deluxe Edition (kolonisten Van Catan, Kaart (computer) bij bol.com

feitjes

uitbreiding

  • Zowel voor het basisspel als deze uitbreiding zijn aanvulsets voor 5-6 spelers te verkrijgen.
  • Op het Spellenspektakel 2005 in Eindhoven presenteerde 999Games zes nieuwe scenario's voor De Kolonisten van Catan: De Specialisten, De Woestijnruiters, De Koloniën, Het grote Kanaal, De Wereldwonderen, De Diamanten. Om de scenario's te kunnen spelen is ten minste het basisspel benodigd. Bij andere scenario's heb je ook de uitbreiding De Zeevaarders van Catan of zelfs de uitbreiding Steden & Ridders nodig.
  • In 2006 heeft 999Games het 7e miniscenario 'De Vissers van Catan' in productie genomen. Dit scenario is te verkrijgen door het inzenden van de bonnen die zijn bijgevoegd bij elk van de 6 miniscenario's.

Bij dit spel beschrijft AnderSpel de volgende uitbreidingen:De Woestijnruiters

Aanvulset voor 5-6 spelersScenario De Woestijnruitersbestel De Woestijnruiters van Catan (toys) bij bol.comScenario De Vissers van Catan

weetjes

28-10-2005 item999Games presenteert het scenario De Woestijnruiters op Spellenspektakel 2005 in Eindhoven.
02-2005 itemDe nederlandse vertaling van de roman 'De kolonisten van Catan' (Rebecca Gable) wordt op de markt gebracht.
30-01-2003 itemKosmos presenteert de nieuwe look van Die Siedler von Catan - Die Seefahrer op Spielwarenmesse 2003 in Nürnberg.
23-10-1997 itemKosmos presenteert Die Siedler von Catan - Die Seefahrer op Spiel 1997 in Essen.

verwijzingen

Veel links, in samenwerking met www.startpagina.nl
Fan-pagina (Nederlands)
Zoek De Zeevaarders van Catan op Marktplaats.nl
999Games
Kosmos
Mayfair Games
Tilsit
Filosofia Editions
www.spellink.nl